Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film pentru Copii Kinodiseea incepe astazi si va continua pana pe 22 noiembrie 2015 la Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Elvira Popescu si Hollywood Multiplex.

NellyFoto: kinodiseea.ro

Seminar si dezbatere despre importanta educatiei audiovizuale pentru publicul tanar

Sambata, 14 noiembrie, intre orele 10:30 si 13:00, la Cinema Elvira Popescu, publicul este asteptat sa participle la un seminar despre rolul filmului in educatia copiilor si a publicului tanar, imbunatatirea si dezvoltarea educatiei media in Romania, despre impactul imaginilor de pe marele sau micul ecran in dezvoltarea emotionala, sociala, creativa si cognitiva a copiilor si tinerilor. Intrarea la seminar este libera. Parintii, profesorii si educatorii vor avea coazia sa intre in dialog cu invitatii propusi: Samira Zaibat (Franta), consilier si expert in programe europene, Michael Harbauer (Germania), Els Van Driel (Olanda) jurnalista politica internationala privind refugiatii si drepturile omului, Bigna Tomschin (Elvetia), regizor, Daniel Mitulescu (Romania) fondatorul Asociatiei Culturale Metropolis si directorul festivalului KINOdiseea.

Program seminar:

  • 10:30-11:00 Welcoming coffee
  • 11:00-13:00 Seminar si dezbatere

Competitii de scurtmetraj pentru publicul tanar, in prezenta regizorilor

Publicul prezent la cea de-a 7-a editie a Kinodiseea este invitat, intre 13 si 16 noiembrie, sa urmareasca filme scurte si sa voteze castigatorii pe proiectii cu intrare gratuita: 80 de scurtmetraje, printre care si animatii delicioase vor fi proiectate, anul acesta, in cadrul competitiilor de scurtmetraj pentru varste cuprinse intre 3 - 6 ani, 6 - 9 ani, 9 - 12 ani, 12 - 15 ani. Prezentate si premiate la festivaluri de film importante din lume, animatiile si filmele scurte ce compun aceasta sectiune este presarata cu titluri atragatoare.

Luni, 16 noiembrie, 10.00, la Cinemateca Union, proiectia scurtmetrajului Il Bruco e la Gallina / The Caterpillar and the hen (9 min 59 sec, Italia, 2013), va fi urmata de o sesiune Q&A cu regizoarele Michela Donini si Katya Rinaldi.

Trailer:

Vineri, 13 noiembrie, ora 12.00, la Cinemateca Eforie, va fi proiectat scurtmetrajul Freeze (2015, r. Maria Peters, Olanda) in prezenta scenaristului Matthijs Bockting, care le va povesti copiilor procesul parcurs de la scenariu la produsul final. Luni, ora 12.00, ajunge la Kinodiseea scurtmetrajul Le petit blond avec un mouton blanc (2013, r. Eloi Henriod, Franta) in prezenta artistului de animatie Fred Rimbau.

Trailer:

In cadrul sectiunii 12 - 15 ani, este prezentat scurtmetrajul The Lion and the brave mouse, 2014 (r. Els van Driel, Olanda), in prezenta regizoarei. Els van Driel, nascuta in anul 1976, a absolvit Teologia si a devenit ulterior jurnalista, manifestand un interes deosebit pentru politica internationala privind refugiatii si drepturile omului.

Nelly (Austria, 2014) va fi proiectat in cadrul calupui de scurtmetraje pentru varste cuprinse intre 12 - 15 ani, luni, 16 noiembrie, ora 14.00, la Cinemateca Union, in prezenta rezigorului Chris Raiber. Prin conceperea de reclame, videoclipuri muzicale si scurtmetraje, acesta si-a creat si modelat propriul stil narativ si vizual in decursul ultimilor 15 ani. A obtinut o mentiune speciala la Festivalul International de Film de la Berlin (Berlin International Film Festival) cu filmul sau, Nelly.

Trailer:

Ice Cream (15 min 50', Turcia, 2014, r. Serhat Karaaslan), scurtmetraj proiectat in prezenta regizorului, este o incursiune intre fantastic si real pe strazile unui sat rupt de lume care este vizitat uneori de un motociclist care vinde inghetata.

Trailer:

Proiectii suplimentare, intre 19 si 22 noiembrie

Kinodiseea isi extinde programul cu proiectii suplimentare in perioada 19 - 22 noiembrie. Programul modificat al festivalului este disponibil pe www.kinodiseea.ro.

Gala de deschidere Kinodiseea are loc vineri, 13 noiembrie, ora 19.00, la Cinemateca Eforie, cu proiectia in premiera a filmului de animatie "Cantecul Marii / Song of The sea', in regia lui Tomm Moore.

Biletele pot fi achizitionate atat in ziua proiectiei de la casieriile cinematografelor in care va avea loc Kinodiseea, intre 13 si 22 noiembrie: Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco si Hollywood Multiplex Bucuresti Mall cat si in avans, pe Eventbook.ro (biletele pentru proiectiile de la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall se vand doar la casierie sau pe hmultiplex.ro). O parte din suma adunata din biletele achizitionate va fi donata catre Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti pentru pacientii adolescenti care sufera in urma tragediei de la clubul Colectiv.

Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfasura la Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Elvire Popesco si Hollywood Multiplex Bucuresti Mall.

Festivalul International de Film pentru Copii Kinodiseea, membru al Asociatiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA), este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Uniunii Cineastilor din Romania, al Primariei Sectorului 5, Uniunii Europene, prin programul Europa Creativa - Media si al Institutului Francez din Bucuresti.