FanMOVIE este un festival de film cu si despre cărți ecranizate, recomandat cinefililor și cititorilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Vor fi proiectate cinci filme selectate de copii pentru copii, urmate de discuții. Intrarea este liberă. Festivalul e un bun prilej de a incuraja schimbul de cărți și de idei, așadar toți copiii care vor să participe la festival sunt rugați să vină însoțiți de cartea lor preferată pe care să o schimbe la eveniment cu o altă carte pe care şi-o doresc.

FanMOVIEFoto: Poster

”Ceea ce îmi place cel mai mult la FanMOVIE este faptul că ne aparţine, este al nostru, al tuturor. S-a născut din ideile şi dorinţele noastre de a îmbina lectura şi cinematografia şi astfel ne reprezintă. ” Ana Caragui, 14 ani

Festivalul FanMOVIE este sprijinit de Asociația CSR Mindset și este organizat de Ambasadorii FANBOOK, copii cu vârste între 12 şi 14 ani care fac parte dintr-un club de lectură și care şi-au dorit să creeze un cadru și un mediu confortabil în care să poată analiza și dezbate cărți și filme pentru vârstele lor. Acesta este unul dintre evenimente multiculturale pentru copii pe care Asociaţia CSR Mindset le organizează în afara școlilor (librării, biblioteci, muzee, cinematografe).

”La festival toți cei 15 membri ai grupului, au votat cinci filme, am obținut o listă care, sperăm noi, vă va capta toată atenția, prin însăși diversitatea sa. Pe lângă vizionarea filmelor și discuții, vom avea un alt eveniment inedit, și anume un schimb de cărți, ocazia perfectă să socializăm și să împărtășim impresii după film. Insistăm să aduceți, dacă nu cartea preferată, măcar una pe care ați vrea s-o citească și alții. Totuși, dacă nu vă atrage ideea socializării (înțelegem foarte bine introvertiții!), trebuie să vă facă cu ochiul cărțile date cu drag și, evident, prăjiturile. ” Daria Anghel, 14 ani

Proiecțiile vor fi urmate de discuții inițiate și moderate de copiii organizatori, alături de Ileana Bîrsan, critic de film.

Programul Festivalului:

Paper Towns

vineri, 18 septembrie 2015, ora 19:00

Cinemateca Union

Invitat special bloggerul Laura Câlţea

To Kill A Mockingbird

sâmbătă, 19 septembrie 2015. ora 14:30

Cinema Muzeul Țăranului

Invitat special Bogdan Alexandru Stănescu, coordonatorul Colecţiei “Biblioteca Polirom”

Persepolis

sâmbătă, 19 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Țăranului (grădină)

Moromeții

duminică, 20 septembrie 2015, ora 14:30

Cinema Muzeul Țăranului

Cu invitați speciali surpriză

Sense and Sensibility

duminică, 20 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Țăranului (grădină)