Actorul indian Salman Khan, unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood, acuzat de ucidere din culpa dupa ce, in urma cu 13 ani, a lovit mortal cu masina un barbat si a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat miercuri la cinci ani de inchisoare, anunta Mediafax, citand BBC. Pe 28 septembrie 2002, Salman Khan a lovit cu masina cinci persoane fara adapost, care dormeau pe un trotuar din suburbia Bandra (Mumbai), accident soldat cu moartea unui barbat si cu ranirea celorlalte patru persoane.

Dupa ce procesul a trenat mai multi ani, in iulie 2013, un judecator a schimbat incadrarea de omor prin imprudenta in aceea de omor din culpa.

Actorul indian a declarat in timpul procesului ca soferul lui se afla la volan in momentul producerii accidentului. Judecatorul a considerat insa ca actorul era persoana care a condus automobilul si, de asemenea, ca starul bollywoodian se afla sub influenta alcoolului.

Potrivit BBC.com, avocatii lui Salman Khan vor face recurs la verdictul pronuntat miercuri.

Starul indian risca in acest proces o pedeapsa de 10 ani de inchisoare.

Salman Khan este unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood si a jucat in peste 80 de filme cu mare succes la public. El este insa si o vedeta controversata, fiind adesea descris ca "baiatul rau" al Bollywood-ului. Este de asteptat ca acest proces sa ii afecteze cariera, care a urmat o traiectorie ascendenta in ultimii ani.

In 2006, Khan a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru ca a vanat o caprioara dintr-o specie protejata, dar a fost eliberat pe cautiune, dupa ce a petrecut mai putin de o saptamana dupa gratii.

In noiembrie 2013, Salman Khan a fost in Sibiu, unde a turnat mai multe scene pentru filmul "Jai Ho", regizat de catre fratele sau Sohail Khan.