Asociația Secvențe anunță scurtmetrajele care vor face parte din programul Romanian Short Waves 8. Filmele selectate în programul Romanian Short Waves vor participa la Short Film Corner, un eveniment destinat profesioniștilor din industria de cinema dedicată scurtmetrajului, secțiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes ce se va desfasura in perioada 13-24 mai 2015.

Cele 16 filme de scurt-metraj selectate pentru ediția din acest an a programului Romanian Short Waves sunt:

ECOURI – R: DUMITRU GROSEI

OMULAND – R: MATEI BRANEA

DOUA MALURI – R: DIANA MUNTEANU

VERIGHETA – R: GABRIEL ACHIM

NINEL – R: CONSTANTIN POPESCU

N-AI FOST ACOLO – R: IOANA AGATHA PALTINEL

IMOBIL - R: BESENYEI KATALIN

LUMINA FIRAVA – R:FLORINA DUMITRACHE

LAG – R:ANTON GROVES & BOGDAN ORCULA

BLUE SPRING - R: ANDREEA BORTUN

MICUL TATA – R: IOANA TURCAN

DUMNEAVOASTRA, TU – R: BOGDAN THEODOR OLTEANU

FEREASTRA – R: GEORGIANA MOLDOVEANU

THIS TIME, LAST YEAR – R: ANA SAVIN

PUZZLED – R: TUDOR BOTEZATU

CRISTIAN – R: DOINA RUSTI

“Am primit un număr record de scurt-metraje în acest an ( 60 ) . Filmele realizate de studenți au ocupat un loc important in selecție, astfel că o parte din producțiile selectate provin de la școli de cinema de renume din București, Cluj, Paris sau New York. Avem si productii independente programul sustinand in mod special aceste filme.Evident avem si nume de regizori consacrati si speram ca toate filme vor aveea plecand de la Cannes o viata lunga in festivaluri. Suntem bucuroși că anul acesta vom prezenta la Cannes șaisprezece scurt-metraje românești ce se remarcă prin prospețimea limbajului, performanță și tehnică regizorală”, a declarat Dan Burlac, initiatorul si directorul Programului Romanian Short Waves.

Din programul Romanian Short Waves 8 care va însuma aproximatix 200 de minute de film, o proiecție specială de 110 minute va avea loc marti, 19 mai, începând cu orele 11.30, în Palatul Festivalului.

Romanian Short Waves este un program produs de Asociația Secvențe și susținut de Centrul Național al Cinematografiei și Institutul Cultural Român.

Lansat în anul 2004, Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Secțiunea oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-și prezenta filmele selecționerilor de festivaluri, agenților, cumpărătorilor și de a pune bazele unor viitoare colaborări.

La ediția din 2015 au fost înscrise 3.467 de scurtmetraje din 107 de țări, scurtmetraje care au înregistrat peste 21.000 de vizionări în cadrul proiecțiilor din săli și a bibliotecii virtuale.

Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj și de aceea, participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.