Cea de a 19-a editie a Festivalului Filmului European (FFE) va avea loc in perioada 7 - 31 mai in Bucuresti si in alte patru orase din tara. Organizatorii isi respecta astfel promisiunea facuta in 2014, adaugand pe harta festivalului orase noi. Editia 2015 a FFE debuteaza la Bucuresti si va ajunge apoi la Craiova, Iasi, Tirgu-Mures si Hunedoara.

FFE 2015Foto: Afis

Cinefilii vor avea ocazia sa vada peste 50 de productii cinematografice (drame, comedii, filme biografice, documentare si de animatie) din 25 de tari europene.

Programul proiectiilor in fiecare oras este:

7-14 mai: Bucuresti

15-17 mai: Craiova

22-24 mai: Tirgu-Mures si Iasi

29-31 mai: Hunedoara.

In Bucuresti, proiectiile vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Cinema Pro, fiind insotite de intalniri cu critici de film si membri ai echipelor de productie. Festivalul include si o serie de evenimente conexe: concerte, dezbateri, expozitii, workshopuri.

Editia de la Craiova a festivalului va coincide cu inaugurarea Centrului Istoric al orasului, urmand sa aiba loc atat proiectii in aer liber, cat si proiectii la Cinema Modern.

La Tirgu-Mures, Festivalul Filmului European se desfasoara concomitent cu "Zilele Tirgumuresene". Proiectiile vor avea loc la Cinematograful Arta.

La Iasi, FFE isi asteapta publicul la Casa de Cultura a Studentilor.

Festivalul Filmului European va ajunge in acest an, in premiera, si la Hunedoara. Proiectiile vor fi gazduite la Castelul Corvinilor si la Casa de Cultura.

“Selectia acestei editii a Festivalului cuprinde doua productii romanesti in avanpremiera si alte filme europene premiate. Dedicam o sectiune speciala productiilor cinematografice din Republica Moldova si Ucraina. Ma bucur ca am reusit sa revenim la un parcurs national extins al festivalului, anul acesta cu cinci orase: Bucuresti, Craiova, Iasi, Tirgu-Mures si Hunedoara", declara Liviu Jicman, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Roman impreuna cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, cu sprijinul ambasadelor si institutelor culturale europene de la Bucuresti, al Uniunii Cineastilor din Romania, sub egida EUNIC Bucuresti.