„Cel ales” a fost selectat pentru a participa la a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Tiburon, care va avea loc în orașul de pe malul Golfului San Francisco în intervalul 9-17 aprilie. Regizat de Cristian Comeagă si avându-i în rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu și Olimpia Melinte, “Cel ales” urmează a fi lansat în cinematografele din România pe 24 aprilie.

Cel ales: Laura Cosoi si Bogdan StanoeviciFoto:

Film de acțiune cu multe momente dramatice, cu tentă polițistă dar și cu accente comice, “Cel ales” povestește într-o manieră surprinzătoare duelul peste decenii între un transfug devenit asasin și cel care l-a recrutat, lupta unui individ cu sistemul diabolic care i-a confiscat și i-a demolat metodic existența.

Regizorul, scenaristul și producătorul Cristian Comeagă își descrie filmul ca fiind “în egală măsură brutal și delicat, agreabil și tulburător. Nu e povestea adevărată a unui individ, ci un mozaic din cioburi de povești, toate adevărate. Sper să aducă un nod în gât celor care-l vor vedea.”

Povestea filmului începe în anii ’80, când domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat să fugă din țară tocmai de cei care erau puși să-l țină în ea cu orice preț. Ani mai târziu, i-au cerut un favor, la schimb: o crimă. S-a împotrivit întâi, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump: l-au declarat mort, în timp ce el a trebuit să părăsească țara de adopție, renunțând la identitate, la familie, la toată viața sa. Credea că a pierdut totul, dar a descoperit recent că mai are încă mult de pierdut.

În prezent, domnul X conduce, alături de o tânără necunoscută (Laura Cosoi), o mașină printr-o țară care nu mai e a lui, în căutarea ieșirii din labirintul în care a intrat cu treizeci de ani în urmă.

Produs de Domino Film, companie “răspunzătoare” pentru trei din filmele lui Nae Caranfil: “Asfalt tango”, “Filantropica” și “Restul e tăcere”, dar și pentru comediile “Tache” și “La bani, la cap, la oase” și distribuit de InterComFilm Distribution, “Cel ales” va fi lansat în România pe 24 aprilie, pe 50 de ecrane din întreaga țară.