Actorul George Piştereanu joacă în lungmetrajul irlandez "You're Ugly Too", în regia lui Mark Noonan, care a fost selectat în secţiunea competiţională "Generation KPlus" a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, informeaza Mediafax.

Alături de George Piştereanu, din distribuţia filmului "You're Ugly Too" face parte şi actorul irlandez Aidan Gillen, devenit celebru la nivel internaţional datorită rolului Petyr 'Littlefinger' Baelish din serialul HBO "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones".

"You're Ugly Too" a fost filmat în Irlanda, fiind o producţie în limba engleză.

Pelicula a avut premiera sâmbătă, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. La premieră a participat şi actorul român George Piştereanu, potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a acestuia.

Filmul este prezentat la Berlinala 2015 în secţiunea competiţională "Generation KPlus".

Din 1978, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin a dedicat o secţiune copiilor şi tinerilor. Cele două competiţii, "Generation KPlus" şi "Generation 14plus", acordă două premii: Crystal Bears şi premiile internaţionale ale juriului. În fiecare an, peste 60.000 de spectatori participă la proiecţiile din această secţiune, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul "You're Ugly Too" spune povestea unei fetiţe, Stacey, interpretată de Lauren Kinsella, care şi-a pierdut părinţii. Unchiul ei Will (Aidan Gillen) a fost eliberat din închisoare, aşadar poate avea grijă de Stacey, el fiind cea mai apropiată rudă a fetiţei. Aceasta îl priveşte cu scepticism pe Will mai ales pentru că unchiul ei refuză să îi spună motivul pentru care a ajuns la închisoare. Cei doi îşi găsesc un nou acoperiş într-un parc de rulote, dar viaţa nu este simplă pentru cei care trăiesc într-un astfel de mediu. Noua condiţie pune multă presiune pe Will. Stacey continuă să-i pună aceeaşi întrebare unchiului său, dar acesta nu îi poate da un răspuns. Când descoperă în cele din urmă motivul pentru care unchiul său a stat în spatele gratiilor, şocul este prea mare pentru micuţa Stacey. Presărat cu umor tipic irlandez, debutul lui Mark Noonan prezintă o poveste concisă despre cum unchiul şi nepoata încep să se crească unul pe celălalt şi demonstrează cum adevărul şi onestitatea merg doar împreună.

George Piştereanu a câştigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm, pentru lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban.

Anul acesta, în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin a fost selectat filmul "Aferim!", de Radu Jude. De asemenea, în secţiunea Panorama va fi proiectat, în premieră mondială, lungmetrajul "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, o peliculă inspirată din cazul procurorului Cristian Panait.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin a debutat pe 5 februarie şi se va încheia pe 15 februarie.