Regizorul american Tim Burton si actrita britanica Helena Bonham Carter s-au separat dupa treisprezece ani de viata comuna, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al actritei.

Tim Burton si Helena Bonham CarterFoto: Captura YouTube

"Tim Burton si Helena Bonham Carter s-au separat amiabil mai devreme in acest an, raman prieteni si continua sa creasca impreuna copiii lor", Billy Raymond, nascut in 2003, si Nell, in 2007, a declarat acest purtator de cuvant, intr-un scurt comunicat.

Burton, 56 de ani, este unul dintre cei mai straluciti regizori americani. Este cunoscut marelui public de la finele anilor '80, cu "Bettlejuice" si in special "Batman" (1989) si "Batman, provocarea" (1991).

Este celebru pentru universul sau unic in care se amesteca goticul si fantasticul, cu filme devenite cult precum "Edward, maini de foarfece", "Sleepy Hollow" sau "Mars Attacks!", printre multe altele.

Regizorul ca parul vesnic in dezordine si ochelari albastri si actrita sa fetis s-au intalnit pe platourile de filmare ale "Planetei maimutelor", lansat in 2001.

Actrita a aparut de atunci in toate filmele regizorului inclusiv in "Big Fish", "Charlie si fabrica de ciocolata" si "Alice in Tara Minunilor", cel mai mare succes al sau in termeni de venituri. Ea nu apare insa urmatorul film al lui Burton, "Big eyes", care va fi lansat joi in SUA.

Cuplul era cunoscut pentru modul de viata iconoclast si in special pentru faptul ca locuiau fiecare in doua case vecine, dar separate, la Londra.

Regizorul, prieten foarte bun cu Johnny Depp, actorul sau favorit, a trait mult timp, anterior, cu actrita si manechinul Lisa Marie, care a jucat in mai multe filme ale sale, precum "Ed Wood" si "Mars Attacks!".