Castigatorul marelui premiu al celei de-a 18-a editii a Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit este filmul "Sunny", in regia Barbarei Ott de la Filmakademie Baden Wurttemberg - Germania. Cea de-a 18-a editie a Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit si-a decernat sambata castigatorii, in cadrul galei festive de inchidere de la Cinema Studio.

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, premiul special al juriului a fost acordat ex aequo filmelor "Then loss", regia Dekel Nitzan de la Tel Aviv University, Israel, si "Balanca", regia Rui Falcao - Escuola Superior Artistica Porto, Portugalia.

Premiul de regie "Cristian Nemescu" a fost castigat anul acesta de filmul "Checkpoint", regia Adam Felix, de la VSMU, Slovacia, premiul presedintelui UCIN a revenit filmului "Echilibru", regia Alexandru Badea (UNATC), premiul rectorului UNATC a fost obtinut de filmul "Ferestre", regia Georgiana Moldoveanu (UNATC), iar premiul Criticii a mers anul acesta la filmul "Acordajul profesorului Octav", regia Germain Kanda (UNATC).

Premiul de scenariu "Catalin Cocris" a fost castigat de filmul "Imobil", regia Katalin Besenyei, de la Universitatea Sapientia din Cluj, iar premiul "Paul Calinescu" pentru cel mai bun documentar a revenit filmului "Romanesti" in regia lui Artur Boruzs (UNATC).

Festivalul a fost organizat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" Bucuresti (UNATC), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si al Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN).

CineMAiubit este cel mai important si cel mai vechi festival international de film studentesc din Romania, iar cele trei sectiuni principale au fost fictiune, documentar si animatie/experiment.

Juriul international al festivalului a reunit personalitati din lumea cinematografica, atat din Romania, cat si din strainatate - marele regizor si profesor chinez Xie Fei - castigator al unui "Urs de Aur" si a doua premii "Ursul de Argint" pentru lungmetraj la Berlin, producatorul si distribuitorul austriac Sasha Wieser, Geza Csakvari - critic de film si director artistic al festivalului international de film Jameson Cinefest din Miskolc, Ungaria, criticul de film Magda Mihailescu, directorul de fotografie Vivi Dragan Vasile, actorul Gabriel Spahiu si regizorul Andrei Teodorescu.