Filmul "Chuck Norris vs Communism" de Ilinca Calugareanu a fost selectat in competitia de documentar a Festivalului International de Film de la Sundance, se arata pe site-ul oficial al evenimentului, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

O coproductie Marea Britanie-Romania-Germania, "Chuck Norris vs Communism" prezinta "piata neagra" si revolutia culturala creata de casetele video cu filme occidentale in Romania anilor '80. Printre personalitatile intervievate se numara criticul de film si traducatoarea Irina Margareta Nistor, care a dublat sute de casete video in limba romana.

Echipa de realizatori a publicat pe pagina de Facebook a productiei un mesaj in care se declara "incredibil de onorata" pentru nominalizare.

Filmul Ilincai Calugareanu va concura in sectiunea de la Sundance dedicata documentarului din cinematografia mondiala cu inca 11 productii din tari precum Danemarca, Suedia sau China.

Festivalul Sundance a fost fondat de actorul Robert Redford si este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate cinematografiei independente.

Editia de anul viitor a Festivalului de la Sundance va avea loc intre 22 ianuarie si 1 februarie.

Vezi aici trailerul filmului