Cea de-a treia editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film debuteaza joi, 20 noiembrie, ora 20.00 la Cinema Studio cu proiectia in avanpremiera in Romania a filmului THE JUDGE, in regia lui David Dobkin, cu Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga si Billy Bob Thornton in rolurile principale.

Proiectia va fi urmata de o discutie moderata de criticul de film si Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, cu participarea specialistului in psihologie sociala si ocupationala Reinder van der Schaaf (Oslo) si a avocatului Iulian Ionda Serbanescu.

The Judge este prezentat in avanpremiera in Romania prin amabilitatea Freeman Entertainment.

Printre speakerii confirmati in cadrul editiei sunt psihanalistii Andrea Sabbadini- Directorul European Psychoanalytic Film Festival, Laura Manu (Londra), Carmen Ochea (Montpellier), Gianina Micu, Andreea Chitu, Dr. Florian Predescu (Bastia), avocatul Iulian Ionda Serbanescu, judecatoarea Maria Vasiliu, designer-ul Adina Buzatu, Cornel Ilie (VUNK), actorul Adrian Paduraru, Leonard Iozefini, Andrei Partos, bloggerul Victor Kapra si lectorul in psihologie Koenraad Goris (Oslo).

Noile titluri confirmate in cadrul prezentei editii sunt:

- Yves Saint Laurent, in regia lui Jalil Lespert, cu Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon in rolurile principale

La 21 de ani, talentatul Yves Saint Laurent, isi incepe ascensiunea in lumea modei ca asistent al creatorului Christian Dior. Dupa moartea brusca a acestuia, YSL va prelua conducerea artistica si, nesurprinzator, prima colectie este incununata de un succes rasunator, iar geniul sau creator devine de necontestat. Gaseste dragostea alaturi de Pierre Bergé si isi infiinteaza propriul brand, dar crizele creative si conflictele emotionale vor incepe sa isi puna amprenta pe relatia si viitorul companiei sale.

Festivalul International de Film de la Berlin 2014, sectiunea Panorama

- Ida, in regia lui Pawel Pawlikowski, cu Agata Kulesza si Agata Trzebuchowska in rolurile principale

Inainte de a depune juramantul si de a-si dedica viata slujirii Domnului in manastirea in care si-a trait copilaria ca orfana, tanara Anna (Agata Trzebuchowska) porneste intr-o calatorie initiatica de descoperire a trecutului. Wanda, matusa sa, este o fosta procuroare comunista, necrutatoare in condamnarea la moarte a preotilor si mai mult decat atat evreica. La fel este si Anna, al carui nume real fusese Ida.

Premiul international al criticilor la Festivalul International de Film de la Toronto (2013), Premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Londra si Marele Premiu al Festivalului International de la Varsovia, nominalizat la premiile Festivalului European pentru film, regie, cea mai buna actrita (Agata Kulesza si Agata Trzebuchowska), scenariu si imagine.

Selectia de scurtmetraje cuprinde:

Romanul s-a nascut pe net, Regie: Alex Cotet

The wreck, Regie: Kevin Haus

Fantezie in Do Minor, Regie: Rares Neagu si Stefan Marin

Acvariu cu Pesti, Regie: Codrut Mendea

Puzzled, Regie: Pintica Alexandru Costin

Propinquity/ Apropiere, Regie: Aino Suni

Biletele pentru proiectiile de la Cinema Studio pot fi achizitionate de la casa de bilete a cinematografului, la pretul de 10 RON.

Biletele pentru proiectiile de la Cinema Elvira Popescu pot fi achizitionate de la casa de bilete a cinematografului sau de pe siteul http://eventbook.ro/elvirepopesco/.

Pretul standard pentru aceste bilete este de 15 lei, cu un tarif redus de 10 lei pentru elevi, studenti si pensionari sau un tarif super redus de 5 lei pentru copiii sub 14 ani. Cinematograful Elvira Popescu ofera si abonamente de 5 proiectii la pretul special de 50, respectiv 30 de lei in cazul elevilor, studentilor si pensionarilor.

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Psihanalizǎ si Film, organizata de Asociatia FAMart cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania si al Institutului Cultural Roman va avea loc in perioada 20-23 noiembrie 2014 in Bucuresti la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez.