În afară de mult așteptatul film al lui Luke Evans, Dracula: Povestea nespusă/ Dracula Untold, care va fi proiectat în deschiderea celei de-a doua ediții a festivalului, la Dracula Film: Horror and Fantasy Festival (1 – 5 octombrie, Brașov) vor fi prezentate, tot în avanpremieră în România, două producții de excepție: Annabelle, unul dintre cele mai terifiante filme ale anului, în regia lui John R. Leonetti, și Northmen – Saga Vikingilor, filmul care va închide festivalul, regizat de Claudio Fäh, anunta organizatorii evenimentului.

Thriller-ul supranatural Annabelle (USA, 2014) ȋncepe ȋnainte ca forţele răului să se fi dezlănţuit. John Form a găsit darul perfect pentru soţia sa, Mia: o păpuşă vintage, frumoasă, ȋmbrăcată ȋntr-o rochie de mireasă albă. Dar ȋncȃntarea Miei nu durează mult. Ȋntr-o noapte de coşmar, locuinţa lor e invadată de membrii unui cult satanic, care atacă violent cuplul. Şi aceştia nu lasă ȋn urmă doar bălţi de sȃnge şi teroare. Cultiştii aduc la viaţă o entitate atȃt de malefică, ȋncȃt oricȃt de cumplite ar fi faptele lor, tot nu se compară cu isprăvile creaturii sinistre care e acum Annabelle.

Annabelle Wallis (X-Men: First Class) şi Ward Horton (The Wolf of Wall Street) sunt familia Form. Alfre Woodard (Cross Creek, Twelve Years a Slave), actriţă nominalizată la Oscar, este Evelyn o vecină care are un anticariat şi care e expertă ȋn ocultism.

Annabelle îi reuneşte pe regizorul şi pe producătorii thriller-ului de un enorm succes, The Conjuring. James Wan, regizorul acestui hit global, este acum producătorul lui Annabelle, alături de Peter Safran. John R. Leonetti, care a fost directorul de imagine de la The Conjuring, trece ȋn rolul regizorului.

Annabelle este prezentat în avanpremieră în România și va fi lansat în cinematografele din toată țara pe 17 octombrie.

Northmen – A Viking Saga/ Saga Vikingilor, care va fi proiectat pentru prima dată în România în închiderea celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, duminică, 5 octombrie, este o poveste temerară cu vikingi, filmată în decoruri spectaculoase, în Africa de Sud.

În Northmen un grup de vikingi eșuează pe un țărm neprietenos, după o furtună teribilă. Războinicii trebuie să supraviețuiescă unor inamici formidabili și vor avea niște aventuri extraordinare.

Saga Vikingilor (Elveția, Germania, 2014) are o distribuție internațională, care îi include pe suedezul Johan Hegg, solistul vocal al trupei de death metal Amon Amarth, în primul său rol de cinema, australianul Ryan Kwanten, cunoscut din serialul True Blood, englezii Darrell D’Silva - care a jucat în România în Closer to the Moon-, și Ed Skrein - care va fi noul Transporter, elvețianul Anatole Taubman (Quantum of Solace) și irlandeza Charlie Murphy (Philomena), singura prezență feminină.

Saga Vikingilor este prezentat în avanpremieră în România și va intra în cinematografele din toată țara în data de 14 noiembrie 2014.

În oglindă cu această nouă aventură cinematografică a vikingilor, la Cinemateca Patria va fi prezentat retrospectiv (RetroVision) filmul lui John McTiernan din 1999, The 13th Warrior/Al treisprezecelea războinic, cu Antonio Banderas, după romanul lui Michael Crichton.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.

Proiecțiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu și Cinemateca Patria.