Opt filme de lung metraj în care vor putea fi văzuţi actori precum Steve Coogan, Micchael Fassbender, Javier Camara sau Charlotte Gainsbourg vor intra în competiţia celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy, care se va desfăşura în perioada 10-19 octombrie la Cluj-Napoca, informeaza Agerpres.

Jurnalişti puşi în situaţii extreme, soldaţi reîntorşi din Afganistan, efectul misiunii NASA pe Lună asupra unei comunităţi de provincie, un fost cercetător devenit gangster, femei la putere versus bărbaţi la îndeletniciri domestice, un profesor de engleză pornit în căutarea lui John Lennon sunt doar câteva dintre personajele care vor stârni interesul faţă de cea mai importantă secţiune a Comedy Cluj.

Printre producţiile care vor intra în competiţie se numără "Alan Partridge" cu Steve Coogan, producţie recompensată cu premiul pentru Cea mai bună comedie la Empire Awards, "Living is easy with your eyes closed" cu Javier Camara, prezentat în premieră la Festivalul Internaţional de la Palm Springs, unde a fost recompensat cu premiul Cine Latino, "Frank" cu Michael Fassbender, "Jacky în regatul femeilor" regizat de Riad Sattoug, cu Charlotte Gainsbourg, distins la Festivalul Internaţional de la Rotterdam cu Premiul MovieZone, "Rămas bun lunii", prezent anul acesta la Festivalul Internaţional de la Rotterdam, nominalizat la premiul Tiger, "Soare în Leith", regizat de Dexter Fletcher, 'I can quit whenever I want', regia Sydney Sibilia şi "Longwaves', regia Lionel Baier.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj va prezenta publicului peste 150 de producţii, workshopuri dedicate pasionaţilor de film şi nu numai. Peste 100 de invitaţi sunt aşteptaţi la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Spotul Comedy Cluj din acest an a fost conceput de echipa Good Hands, câştigătoare a premiului "Best Foreign Poster" (pentru lungmetrajul "Roxanne") la Golden Trailer Awards, cea mai prestigioasă competiţie a marketingului de film din lume. Singura casă de trailere europeană nominalizată pentru al doilea an consecutiv în ultimii cinci ani (prima nominalizare venită anul trecut pentru posterul internaţional de la Domestic), Good Hands este catalogată drept "cea mai originală ameninţare creativă care vine din est".

Producţii din Spania, Marea Britanie, Italia, Olanda, Franţa, Scoţia şi Irlanda cu o frumoasă carieră internaţională constituie line-up-ul Comedy Cluj.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Cultural German, Ambasada Israelului în România, Casa de Cultură a Studenţilor, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitatea Sapientia, Teatrul Naţional Cluj-Napoca şi Opera Maghiară Cluj-Napoca.

Festivalul Internaţional de Film "Comedy Cluj" susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.