In competitia de scurtmetraj international a celei de-a doua editii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va avea loc intre 1 si 5 octombrie, in Brasov, au fost selectionate 8 filme. Povestiri insolite si ipoteze tulburatoare bantuie prin cele 8 scurtmetraje (6 europene plus doua americane) care concureaza pentru Trofeul Little Dracula, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

In Heart (R. Andrew Zuber, SUA) formula thriller-ului este jucata cu maxima eficienta si un tanar are ocazia de-a afla ca nu oricine arata si se comporta ca o victima inocenta este victima. Sau inocenta. Tot despre oamenii care nu sunt exact ce par a fi este si filmul belgian Un Homme Bien (R. Steve De Roover), in care un star porno aflat intre doua filmari si un cetatean bonom, destul de interesat, negociaza o tranzactie intr-un bar. Ce se va intampla in parcarea din spate nu fusese negociat. In Arrangement of Thorns (R. Chris Davis & Julian Lambert, UK), o iscusita reformulare intr-un format mediu-scurt a fantasy-urilor destinate publicului adolescent care-au umplut recent cinematografele, un licean suspecteaza ca noii sai colegi ascund ceva. Nici prin cap nu ii trece ce sunt nou-venitii si care sunt intentiile lor. Emit (R. J. S. Mayank, USA) este un SF despre o lume paralela in care timpul se scurge invers, in timp ce in I Wish My Life (R. Joachim Huveneers, Belgia), intr-un viitor nu foarte indepartat, un sot face demersurile necesare pentru a-si reprograma sotia. Tot SF este si Stepmother (R. Nick Fogg, UK), o drama despre o fetita, mama ei vitrega si o invazie extraterestra. Nici thriller-ul in formula clasica nu poate lipsi: Grieta en la oscuridad (R. Xavi Rull, Spania) aduce un scriitor in fata celor mai sumbre secrete ale maestrului sau, care-si extrage literatura din surse terifiante. Tot din Spania si tot din zona filmului fantastic clasic provine si Mr. Dentonn (R. Ivan Villamel). O poveste infricosatoare pentru copii starneste o prezenta. Malefica. Este domnul Dentonn, care s-a intors din lumea lui de dincolo de oglinda.

Juriul competitiei de scurtmetraj international este format din regizorul Marian Crisan (Rocker, Morgen, Luni, Portret de familie, Megatron, Amatorul, La multi ani!), monteurul Catalin Cristutiu (Razboi pe calea undelor, California Dreamin¬, Cea mai fericita fata din lume, Eu cand vreau sa fluier, fluier, Crulic - drumul spre dincolo, Toata lumea din familia noastra, Closer to the Moon, Bad Penny, Trece si prin perete, Kowalski etc) si Ruxandra Grecu, reporter al emisiunii Ca-n filme, Digi 24.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competitional - in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - si are 3 sectiuni: competitie lungmetraj international, competitie scurtmetraj international si competitie scurtmetraj romanesc.

In cadrul competitiei de scurtmetraj romanesc au fost selectate 7 filme, care vor concura pentru Trofeul Vladutz: Disparutii (R. Ion Badescu), Pui de somn (R. Paul Muresan), Lumina firava (R. Florina Dumitrache), Gloria (R. Mara Ionescu), LAG (R. Anton Grooves & Bogdan Orcula), Sah (R. Claudia Ciocan & Iulia Radu) si Kazimir (R. Dorian Boguta).

Juriul competitiei de scurtmetraj romanesc este alcatuit regizorul Tom Wilson (Experimentul Bucuresti si Before the Fall), criticul de film Ileana Barsan si jurnalistul Dragos Vasile.

Selectia competitiilor de scurtmetraj romanesc si scurtmetraj international a fost realizata de catre criticul de film Cristi Marculescu.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual in luna octombrie in Brasov, este organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History.

Proiectiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sica Alexandrescu si Cinemateca Patria.