Actrita legendara a varstei de aur hollywoodiene Lauren Bacall, in varsta de 89 de ani, a murit, a precizat familia fostului sau sot, Humphrey Bogart, confirmand astfel o informatie difuzata de site-ul TMZ, anunta AFP.

Lauren Bacall si Humphrey BogartFoto: Captura YouTube

"Cu profunda durere si, in ciuda acesteia, cu profunda recunostinta pentru viata sa incredibila, confirmam decesul lui Lauren Bacall", scrie intr-un mesaj postat pe contul de Twitter al familiei Bogart, @HumphreyBogart.

Actrita a decedat in urma unui accident cardio-vascular, a scris site-ul dedicat celebritatilor TMZ.

Saptamanalul Variety precizeaza ca actrita a decedat in imobilul Dakota din New York.

Lauren Bacall a marcat, in peste 60 de ani de cariera, cinematograful hollywoodian prin vocea sa profunda si prin privirea sa albastra.

Nascuta in 16 septembrie 1924 la New York, Betty Joan Perske, pe numele sau real, a fost singura fiica a unor imigranti romano-polonezi si a fost ruda cu fostul presedinte israelian Shimon Peres.

S-a remarcat in filmul To Have and Have Not al lui Howard Hawks, la varsta de 19 ani, in 1944, alaturi de Humphrey Bogart, cu care a format un cuplu legendar al orasului cinematografului. A ramas alaturi de sotul ei timp de 12 ani, pana la decesul marelui actor, in 1957.