Primele anchete privind moartea lui Robin Williams privilegiaza teza sinuciderii, a anuntat politia, care a precizat ca actorul a fost gasit spanzurat cu o curea si avea incheietura mainii crestata, scrie AFP.

Aceste taiaturi de la incheietura nu sunt insa cauza principala a decesului, atribuita "in principal" unei "sinucideri generata de asfixia din cauza unei spanzurari", a declarat locotenentul Keith Boyd, intr-o conferinta de presa, notand ca nu au fost observate "urme de lupta", dar ancheta continua.

Ofiterul de politie a descris ultimele detalii ale vietii legendarului actor, care avea 63 de ani, era casatorit si avea trei copii.

Luni, in jurul orei 11,55 (18,55 GMT) a fost primit un apel de urgenta si "un barbat adult inconstient care nu mai respira a fost localizat" la el acasa, la Tiburon, o localitate in apropiere de San Francisco, in vestul Statelor Unite.

Acest barbat a fost declarat mort sapte minute mai tarziu si a fost "identificat ca fiind Robin Williams".

Sotia sa l-a vazut in viata ultima oara in seara precedenta, la ora 22,30, inainte de a merge sa se culce, iar cand a parasit domiciliul a doua zi dimineata l-a crezut "inca adormit".

Asistentul personal al actorului a dat alerta dupa ce a batut la usa sa fara a obtine un raspuns, la ora locala 11,45.

L-a gasit cu o "curea stransa in jurul gatului" si cu un cutit alaturi de el.

Robin Williams era unul dintre cei mai mari actori americani, cu o cariera stralucita de-a lungul a patru decenii, recompensata cu un Oscar in 1998 pentru "Good Will Hunting".