Indragitul actor american Robin Williams, unul dintre cei mai straluciti artisti ai generatiei sale, castigator al unui Oscar pentru "Good Will Hunting", a murit la domiciliul sau luni si, cel mai probabil, s-a sinucis, a declarat politia, potrivit AFP.

Robin WilliamsFoto: AGERPRES

Potrivit presei americane, actorul suferea de depresie.

Intr-o declaratie data publcitatii, politia din Marin County, California , a explicat ca un "subiect de sex masculin, identificat ca Robin Williams McLaurin, a fost declarat mort", iar cauza probabila a decesului a fost "sinucidere prin asfixiere."

O ancheta este in curs pentru a stabili conditiile decesului, a declarat politia, adaugand ca actorul a fost vazut in viata pentru ultima oara duminica dimineata, in casa lui, unde locuia cu sotia sa.

Printre rolurile lui Robin Williams care au ramas de nesters in memoria cinefillor din lumea intreaga, le amintim pe cele din filmele "Cercul poetilor disparuti" sau "Doamna Doubtfire".

Cel mai cunoscut rol al lui Robin Williams este şi cel care i-a adus Premiul Oscar, doctorul Sean Maguire din "Good WIll Hunting".

Robin Williams a mai fost nominalizat de trei ori la Premiul Oscar, pentru rolurile din "Regele Pescar", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Bună dimineaţa, Vietnam".

Robin Williams a fost distins cu numeroase premii în afară de Oscar, primind de 6 ori Globul de Aur. Pentru filmele "Bună dimineaţa, Vietnam" (1987), "Regele Pescar" (1991) şi "Mrs. Doubtfire" (1993) a fost distins cu Globul de Aur la categoria "cel mai bun actor într-un film de comedie sau musical".

Alte filme si roluri celebre: Dead Poets Society (1989); What Dreams May Come; The Fisher King (1991); (1998); Mrs. Doubtfire (1993); Good Will Hunting (1997); Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009); Insomnia (2002); The Big Wedding (2013)

Discursul din Cercul poetilor disparuti

Filme celebre cu Robin Williams