'Toto si surorile lui', documentarul regizat de Alexander Nanau si produs de HBO si Strada Film, in coproductie cu Alexander Nanau Production, va fi prezent in sectiunea competitionala New Directors a celei de-a 61-a editii a Festivalului de Film de la San Sebastian. Editia din acest an a Festivalului de Film de la San Sebastian va avea loc în perioada 19 - 27 septembrie.

Filmul 'Toto si surorile lui'Foto: HBO Romania

O poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto şi surorile lui este un documentar observațional de lung metraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București și spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilaria atipică a celor trei şi încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viaţă mai bună.

"Mă bucur că Toto și surorile lui are premiera internațională într-un festival de categorie A, dar mai mult decât atât, că aceasta are loc într-o secțiune rezervată de obicei filmelor de ficțiune", a declarat regizorul documentarului, Alexander Nanau.

Primul film documentar realizat în urma colaborării dintre HBO și Alexander Nanau Production, în regia lui Alexander Nanau, Lumea văzută de Ion B, a câștigat Premiul EMMY® International la categoria Arts Programming în 2010.

Toto şi surorile lui a fost selecţionat în cadrul secţiunii competiționale New Directors a celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastian, ce va avea loc în perioada 19 - 27 septembrie 2014. Aceasta va reprezenta şi premiera internaţională a documentarului în calendarul festivalurilor de film.

Filmul va avea premiera la HBO în luna decembrie a acestui an.