Dupa opt editii ale Festivalului International de Film NexT desfasurate in Bucuresti, Caravana Filmelor NexT pleaca la drum prin tara, de pe 8 pana pe 23 august, oprindu-se in opt orase, pentru o serie de proiectii organizate in jurul conceptului de picnic si cinema sub clar de luna. O parte din cele mai bune filme vazute de-a lungul timpului in salile de cinema in cadrul Festivalului de Film NexT se vad vara aceasta in aer liber in spatii neconventionale din Brasov (8-9 august), Alba Iulia (10-11 august), Oradea (12-13 august), Deva (14-15 august), Targu Mures (16-17 august), Piatra Neamt (18-19 august), Iasi (20-21 august) si Galati (22-23 august). Pe 24 august, Caravana Filmelor NexT se intoarce acasa, in Bucuresti, cu o proiectie speciala in Parcul Herastrau.

Caravana Next 2014Foto: webPR.ro

"Misiunea Festivalului International de Film NexT este sa descopere si sa promoveze in plan local, national si international cineasti aflati la inceputul carierei lor. Dupa cativa ani de proiectii organizate in tara in colaborare cu asociatii culturale locale, anul acesta am decis sa organizam propria Caravana, un eveniment de amploare, orientat de data aceasta spre centre urbane importante in care s-ar putea dezvolta cu usurinta, in timp, o serie de evenimente culturale de anvergura.", a declarat Yvonne Irimescu, coordonatoarea Societatii Culturale NexT.

Spectatorii care vor lua parte la Caravana NexT in aceasta vara vor putea viziona in premiera in orasul lor scurtmetraje inovative, productii nationale si internationale, grupate in patru programe speciale:

NexT Disco Night - un program de musicaluri cu dichis, vesele si colorate, despre povesti de dragoste inflacarate.

NexT Comedy Night - un program de comedii spumoase, care reuneste o varietate de tipuri, forme si traditii de comic cinematografic.

Oscars Night - cele cinci scurtmetraje de fictiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film in 2014, printre care si castigatorul Helium.

NexT Romanian Shorts - cinci scurtmetraje romanesti cu zvac, mai vechi si mai noi, menite sa prezinte o alta fata a cinematografiei romanesti.

Intrarea este libera in fiecare dintre cele doua seri de proiectie din cele opt orase.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT.

Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei, Primariei Municipiului Brasov, KunSTadt, Primariei Municipiului Alba Iulia, Primariei Municipiului Oradea, Primariei Municipiului Deva, Asociatiei Culturale DevART Deva, Centrului Cultural "Dragan Muntean" Deva, Primariei Municipiului Targu Mures, Perla Invest, Primariei Municipiului Piatra Neamt, Palas Mall, Primariei Municipiului Galati, Consiliului Local Galati si Directiei Judetene pentru Cultura Galati, Roaba de Cultura.

Parteneri: Shorts TV, Sony, Fotolii Puf si Minorswing Hamace.

Parteneri media: Radio21, UTV, DigiTV, Sapte Seri, Adevarul, Dilema Veche, Hotnews, Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, FilmReporter.ro, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema, Getlokal.ro, Studentie.ro, Vice.com, Sub25.ro, CooperativaUrbana.ro, inFestival.ro, Urban.ro, 121.ro