Regizorul Tudor Giurgiu a declarat, intr-un interviu acordat Mediafax ca isi doreste ca filmul "Cristian", la care lucreaza in prezent, sa redeschida "un pic" cazul procurorului Cristian Panait, afirmand ca "cei care au determinat sinuciderea acestuia sunt liberi si nechestionati".

Tudor GiurgiuFoto: Arhiva personala

Regizorul Tudor Giurgiu a precizat ca filmul "Cristian" este un proiect de care este "foarte atasat", afirmand ca incearca sa il lucreze "cat mai neatins de toate conotatiile politice".

"M-as bucura sa schimbe niste constiinte, m-as bucura sa se redeschida un pic cazul si discutiile in jurul cazului, care cred in continuare ca a fost foarte rapid clasat si de fapt cei care au determinat sinuciderea procurorului Panait sunt in continuare liberi si nechestionati. Dar de aici pana la toate elucubratiile pe care le-am citit in ziare este cale lunga", a afirmat acesta.

Intrebat daca premierul Victor Ponta apare ca personaj in film, regizorul Tudor Giurgiu a spus ca este vorba despre o intoxicare a mass-media, pentru ca Victor Ponta, la data decesului procurorului Panait, nu mai era procuror in Parchet. "Una este isteria din mass-media si alta este ce se intampla in film", a replicat el.

Tudor Giurgiu a explicat ca a studiat dosarul privind cazul procurorului Cristian Panait, intalnindu-se cu multi din apropiatii acestuia.

"A durat foarte mult si lumea cred ca trebuie sa inteleaga bine ca e un film de fictiune, el nu este un film documentar. (...) este un film despre un procuror aflat in fata unei decizii importante, cum sa joace o carte importanta, sa dea o solutie asa cum i se impune, asa cum se doreste, undeva in sferele de sus ale puterii, sau sa dea o solutie pe un dosar asa cum ii dicteaza profesia si normele morale ale meseriei. Asta e dilema morala a filmului", a completat Giurgiu.

"Imi doream foarte mult sa spun o poveste despre dezintegrarea unui om, cum poate un om normal, sanatos si destept si admirat de toata lumea, cum poate in 20 de zile sa devina o epava", a mai declarat acesta.