Regizorul si producatorul Thomas Ciulei a discutat in cadrul unui interviu acordat Hotnews.ro despre situatia filmului documentar din Romania si despre problemele de la CNC dupa numirea la conducerea institutiei a lui Mihai Kogalniceanu. Thomas Ciulei: "Eu am sesizat mereu ca colegii de la filmele de fictiune considera documentarul un fel de fiu vitreg. O chestie care se face cu prieteni, care nu costa bani si in care iti trebuie numai un aparat foto. Ori situatia nu este chiar asa."

Thomas Ciulei - regizorFoto: Hotnews

"In Romania oricum suferim de boala asta de 'ce cred altii despre noi'. Imaginea Romaniei nu este o problema reala dar se face mult tam-tam."

  • Filmul a fost realizat cu echipament NIKON

Regizorul si producatorul Thomas Ciulei va veni la Pelicam, Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni unde va conduce, in zilele de 14 si 15 iunie un atelier de creatie dedicat autorilor de film documentar. Atelierul de Creatie Filme Documentare, recomandat de Hotnews, se adreseaza celor care au realizat deja un film documentar sau un proiect de fotografie documentara si lucreaza la un nou proiect. Participantii sunt invitati la discutarea abordarii subiectului in filmul documentar si la constructia de perspective numai bune de pus in practica.