Regizorul roman Gheorghe Andrei isi va face debutul in cinematografie cu o poveste de dragoste transpusa in film de lungmetraj. Primul sau lungmetraj Plansa (It takes two to fence) va avea premiera mondiala in cadrul Festivalului International al Filmului de Dragoste de la Mons, Belgia.

Filmul PlansaFoto: DaKINO Production

Festivalul International al Filmului de Dragoste de la Mons va avea loc in perioada 14-21 februarie 2014 si a ajuns la a 30-a editie.

In sectiunea competitionala dedicata productiilor debutantilor europeni, Plansa va concura cu alte 10 firme europene din Franta, Italia, Germania, Grecia, Marea Britanie.

Cu ocazia prezentarii filmului in cadrul competitiei festivalului de la Mons, va fi lansat si videoclipul piesei Mara - Summer Delight.. Piesa face parte din coloana sonora a filmului Plansa, semnata de Paul Ilea.

Filmul spune povestea lui Alex, fost campion la scrima, retras din activitatea competitionala din cauza unui accident la genunchi, care primeste sansa de a-si relua activitatea sportiva din pozitia de antrenor. Anda e nou venita in echipa de scrima pe care Alex o va antrena. Prin prisma pasiunii comune pentru scrima, cei doi dezvolta o relatie care trece dincolo de barierele profesionale. Martorul acestei povesti este Mircea, iubitul Andei, colegul ei de la clubul de scrima. Gelozia acestuia o va aduce pe Anda in fata unei alegeri intre cariera sportiva si relatia de iubire cu Mircea.

Din distributia filmului fac parte Olimpia Melinte, Valcu Silvian, Adochitei Marian, Gheorghe Horia.

Producatorul filmului este DaKINO Production si Diud Film, 2014.