Patru persoane au fost arestate in cartierul Chinatown din Manhattan, dupa ce politistii au descoperit in timpul unei actiuni acelasi tip de droguri gasite in apartamentul actorului, Philip Seymour Hoffman, care a murit duminica, probabil din cauza unei supradoze de heroina, conform unor surse din politie, scrie Mediafax.

Philip Seymour HoffmanFoto: Wikipedia

Potrivit Reuters, arestarile au fost efectuate, marti, in timpul unui raid al politiei, intr-o cladire din cartierul Chinatown, dupa ce politistii au gasit in acel loc acelasi tip de heroina din cauza careia se presupune ca a decedat actorul american.

Totodata, un purtator de cuvant al Departamentului de politie din New York a afirmat ca heroina descoperita in apartamentul lui Hoffman, dupa moartea acestuia, nu era diluata sau amestecata cu fentanil, un drog sintetic despre care autoritatile considera ca este responsabil pentru numeroasele decese provocate de supradoza din ultimele luni.

"Nu am descoperit fentanil in droguri", a precizat purtatorul de cuvant.

In cursul zilei de luni, presa americana a afirmat ca peste 50 de pliculete, dintre care unele contineau heroina, au fost gasite in apartamentul starului. Politia nu a confirmat aceasta cifra - in timp ce BBC afirma ca 70 astfel de pliculete au fost gasite in apartamentul actorului -, insa a declarat ca "testele preliminare" au confirmat faptul ca drogul gasit la fata locului era intr-adevar heroina.

De asemenea, autopsia actorului a fost efectuata luni, iar, conform Reuters, rezultatele sunt asteptate in cursul zilei de miercuri.

***

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote", in 2006, si a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria "cel mai bun actor in rol secundar", pentru prestatiile sale din filmele "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) si "The Master" (2012).

Actorul american are o filmografie bogata - a jucat deja in peste 50 de filme -, remarcandu-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecti", "Dragonul Rosu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibila III", "Synecdoche, New York", "Ziua tradatorilor/ The Ides of March" si "Moneyball: Arta de a invinge".

Potrivit The Hollywood Reporter, Philip Seymour Hoffman incheiase filmarile de la pelicula "The Hunger Games: Mockingjay Part 1", al treilea film din seria "Jocurile foamei", si mai avea doar sapte zile de filmare pentru a finaliza continuarea acestui lungmetraj, "The Hunger Games: Mockinjay Part 2".

Se crede ca datele la care erau programate premierele acestor doua filme, 21 noiembrie 2014, respectiv 20 noiembrie 2015, nu vor fi afectate de decesul actorului.

Philip Seymour Hoffman urma sa isi faca debutul si in primul sau rol major dintr-o productie TV, "Happyish", produsa de postul Showtime, insa, potrivit The Hollywood Reporter, acest serial nu intrase inca in productie.

Remarcandu-se atat in productii independente, cat si in superproductii, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciati actori ai generatiei sale si a castigat, alaturi de Oscar, un Glob de Aur (alaturi de alte trei nominalizari), un premiu BAFTA (alaturi de alte patru nominalizari) si a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alaturi de cariera in cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost si un apreciat actor de teatru, remarcandu-se in numeroase productii puse in scena pe Broadway si a fost recompensat cu doua premii Tony.