A doua parte a filmului documentar “Wild Carpathia - From the Mountains to the Sea” va fi proiectata in cadrul proiectului intitulat „Clubul de Film” marţi, 11 februarie 2014 de la ora 18.00, la sediul ICR Budapesta.

La începutul anului 2013 ICR Budapesta a difuzat prima parte a filmului „Wild Carpathia”, vizionarea bucurându-se de succes şi de un public numeros.

Partea a doua a seriei „Wild Carpathia“ este realizată de către organizaţia britanică “European Nature Trust” şi “Almond Films” în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi “Travel Channel”.

Lansarea celei de-a doua părţi a documentarului „Wild Carpathia” a avut loc la 5 iunie 2013 la sediul BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) din Marea Britanie, iar pe micul ecran acesta a fost difuzat în premieră la 2 septembrie 2013, pe postul Travel Channel.

Descris de presa din România ca fiind „probabil cel mai frumos film despre România”, cea de-a doua parte a documentarului întreprinde o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, cu opriri în Parcul Naţional Cozia, Parcul Natural Bucegi, Sighişoara şi în câteva localităţi situate în Delta Dunării. Include, de asemenea, interviuri cu Principesa Margareta a României şi Ivan Patzaichin.

„A fost o experienţă incredibilă să călătorim în România şi să avem oportunitatea de a prezenta această ţară incredibilă, cu speranţa că zonele sălbatice ale Carpaţilor vor fi protejate, cu formele de turism potrivite", a declarat producătorul emisiunii, Alisdair Grant.

Filmul va fi proiectat la sediul ICR Budapesta (sect. XIV, Str. Izsó nr. 5) în limba engleză, cu subtitrare în limba română.