Testele efectuate au confirmat luni seara ca pliculetele gasite la actorul Philip Seymour Hoffman, decedat duminica, contineau heroina, in conditiile in care autopsia efectuata in cursul zilei s-a incheiat fara ca nicio concluzie sa fie facuta publica, scrie AFP.

Philip Seymour HoffmanFoto: Captura Youtube.com

Actorul de 46 de ani, unul dintre cei mai respectati din generatia sa, la Hollywood, a fost gasit mort duminica, cu un ac in bratul stang, pe podeaua baii din apartamentul sau din Greenwich, Manhattan.

Presa americana a scris ca aproximativ 50 de pliculete, unele continad heroina, au fost gasite in apartament. Politia nu a dorit sa confirme numarul, dar a precizat pentru AFP ca "teste preliminare" au confirmat ca drogul gasit in apartament era heroina.

Autopsia a inceput duminica. "Examinarea este in curs", declarase, la finele zilei, purtatorul de cuvant al serviciilor de medicina legala. "Nu va exista o alta informare in aceasta seara", a precizat sursa citata.

Politia cauta furnizorul drogurilor, in conditiile in care zeci de morti au fost atribuite in ultimele saptamani heroinei amestecate cu un puternic medicament analgezic, Fentanyl, in nord-estul Statelor Unite.

Anchetatorii analizeaza si imaginile unor camere de supraveghere ale unor banci de unde Philip Seymour Hoffman retrasese sambata seara o suma importanta de bani. Un martor l-a vazut ulterior discutand pe actor cu un barbat. Hoffman nu parea intr-o forma foarte buna, a spus acest martor, citat de televiziunea Fox.

Despartit de prietena sa

Un prieten scenarist, David Bar Katz, a dat alerta duminica, dupa ce s-a dus la apartamentul actorului, dar nu a reusit sa dea de acesta. Hoffman se despartise recent de prietena sa, Mimi O'Donnell, cu care are trei copii, in varsta de 10, 7 si 5 ani. Actorul nu venise sa-si ia copiii duminica dimineata.

Dupa ce a avut probleme cu drogurile si alcoolul cand avea 20 de ani, acesta renuntase la consumul acestor substante. In 2006, intr-un interviu pentru CBS, afirmase ca nu a mai avut probleme de 23 de ani.

Dar anul trecut a marturisit pentru site-ul TMZ ca a redevenit consumator in 2012, incepand cu medicamente, care l-au adus la heroina. In mai, a urmat o cura de dezintoxicare de zece zile.

"L-am vazut saptamana trecuta, era curat si nu bause, era el insusi", a povestit David Bar Katz pentru New York Times. "Am crezut intr-adevar ca acest capitol era inchis".

Silueta masiva si chip rotund, Hoffman, Oscar pentru cel mai bun actor in 2006 pentru rolul lui Truman Capote, din filmul cu acelasi nume, era unul dintre cei mai discreti si apreciati actori ai generatiei sale, fiind un favorit al cinematografului independent.

Era, de asemenea, un apreciat actor de teatru.

In peste 20 de ani, Hoffman si-a construit o cariera impresionanta cu peste 50 de filme, pe langa teatru si televiziune.

A lucrat cu cei mai buni regizori, de la fratii Coen ("The Big Lebowski") la Anthony Minghella ("Talentatul domna Ripley"), alaturi de Sydney Lumet, si le-a dat replica unor actori precum Tom Cruise, Anthony Hopkins, Robert De Niro sau Tom Hanks.