Secțiunea Berlinale Talents a Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2014 a invitat o serie de experți din industria cinematografică să împărtășească experiențele lor cu cele mai promițătoare 300 de tinere talente din domeniul filmului din întreaga lume. Printre aceștia se numără și Ada Solomon, Corneliu Porumboiu și Răzvan Rădulescu.

Peste 120 de experți internaționali se vor focusa pe importanța firului narativ într-un film de succes, în perioada 8 – 13 februarie 2014 la teatrul Hebbel am Ufer din Berlin. Programul de anul acesta tematizează, pe lângă finețurile unui scenariu de succes, și tehnica creării unor caractere puternice și dezvoltarea unor lumi de poveste prin introducerea unor formate narative inovatoare. Renumitul scenarist de film român, Răzvan Rădulescu, autor, printre altele, al scenariului premiat cu Ursul de Aur 2013 „Poziția copilului”, va pune accentul pe dezvoltarea personajelor în scenariul de film, pe lângă colegii săi Tony Grisoni (Fear and Loathing in Las Vegas) și Claudia Llosa (The Milk of Sorrow, Aloft).

Creatorii de film vor dezbate în jurul formatului hibrid al filmului și vor analiza cum se încalcă regulile și granițele formale dintre genuri. Trei importanți regizori, care își prezintă și cele mai recente filme în cadrul festivalului vor vorbi despre benficiile utilizării unor strategii documentare și narative inovatoare. Este vorba despre Corneliu Porumboiu (Al doilea joc), Warwick Thornton (The Darkside) și Sophie Hyde (52 Tuesdays).

Rețeta găsirii poveștii potrivite, dezvoltarea unui proiect și comercializarea acestuia, acestea sunt trei puncte importante în discursul producătorilor Ada Solomon (Poziția copilului) și Bertha Navarro (Pan’s Labyrinth).

Tinerele talente selectate din România să participe la cea de-a 12-a ediție a Berlinale Talents sunt editorul Alexandru Petru, producătoarea Gabriela Suciu, regizoarea Adina Istrate și actrița Elena Andreea Vasile, ultimele două participând la Berlinale Talents cu susținerea ICR Berlin, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.