"Zi că-ţi place" este o un film docuficţionar în regia lui Cornel Mihalache, după piesa cu acelaşi nume a lui Valentin Nicolau. Filmul a avut premiera joi seara la Cinema Studio din Capitala in prezenta unui numeros public.

Filmul 'Zi ca-ti place'Foto: TVR

Filmul, un amestec de ficţiune şi documentar, este o poveste despre putere şi multiplele ei feţe. Din distribuţia filmului fac parte Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru. Regizorul Cornel Mihalache a preluat textul lui Valentin Nicolau şi l-a transformat într-un docufiction.

Filmul "Zi că-ţi place" e un act jurnalistic în primul rând, mărturiseşte regizorul Cornel Mihalache.

Porneşte de la piesa de teatru, dar e mai departe de teatru şi mai aproape de documentar. Regizorul a folosit şi înregistrări din arhiva Televiziunii Române cu cei care-au candidat la Preşedinţie în ultimii 25 de ani.

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol" - Aşa începe autorul Valentin Nicolau piesa sa de teatru "Zi că-ţi place".

Aşa începe autorul Valentin Nicolau piesa sa de teatru (pentru scenă sau ecran) ZI CĂ-ŢI PLACE. Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Am trecut brusc de la două ore de program, neinteresant chiar dacă era parţial color, la o supraveghere 24/24. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru. Dacă ar fi ştiut puterea ei, Ceauşescu ar fi înlocuit în 1974 sceptrul cu telecomanda. Dar uneori, când eşti singur, ea nu mai funcţionează. Chiar dacă vrei să muţi canalul, e aceeaşi emisiune. Electorală. Aceiaşi candidaţi, de 25 de ani. Îi scoţi bateriile, tragi firul din priză, televizorul mestecă şi amestecă acelaşi lucru. A devenit personaj, a devenit oglindă. A devenit uşă, poartă. Prin el se intră, prin el se pleacă. Dar nu există o altă lume dincolo. E tot asta. Plină de comedie şi de lacrimi.

Docuficţiunea regizată de Cornel Mihalache îi are în distribuţie pe Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru şi va putea fi urmărită luni, 13 ianuarie, de la ora 20.30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro.

Producţia „Zi că-ţi place!” face parte din seria de avanpremiere pe care Televiziunea Română le organizează pentru proiectele realizate de Casa de Producţie TVR şi difuzate de canalele TVR.