Actrita Alicia Rhett, care a jucat in filmul "Pe aripile vantului/ Gone With The Wind", lansat in 1939, a murit vineri, in Charleston, Carolina de Sud, la varsta de 98 de ani, au declarat oficialii azilului de batrani unde artista locuia, transmite Mediafax.

Actrita i-a dat viata personajului India Wilkes, sora lui Ashley Wilkes, in filmul "Pe aripile vantului/ Gone With The Wind", bazat pe romanul omonim al scriitoarei Margaret Mitchell, castigatoare a premiului Pulitzer .

"Cu adevarat o femeie frumoasa, pasiunea ei pentru arte si iubirea pentru Charleston au fost de neegalat. Alicia a fost o doamna blanda" , a declarat Bill Trawick, presedinte al Bishop Gadsden Episcopal Retirement Community din Charleston, unde actrita locuia din 2002.

Alicia Rhett s-a nascut la data de 1 februarie 1915, in Savannah, Georgia, si s-a mutat in Charleston cu mama sa, dupa ce tatal sau a murit in Primul Razboi Mondial.

Alicia Rhett a fost pasionata de pictura si ilustratii, realizand portrete ale colegilor sai de platou, inclusiv ale celor cu care a jucat in filmul "Pe aripile vantului/ Gone With The Wind".

De asemenea, actrita s-a oferit sa picteze scoli publice, informeaza TCM.

Alicia Rhett a murit la Bishop Gadsden vineri, cauza mortii nefiind deocamdata cunoscuta.