Actorul Joseph Ruskin, unul dintre membrii conducerii Sindicatului actorilor americani (Screen Actors' Guild, SAG), a decedat la varsta de 89 de ani, din cauze naturale, la Centrul medical UCLA din Santa Monica. Actorul american a incetat din viata pe 28 decembrie, anunta Mediafax, citand hollywoodreporter.com.

Joseph Ruskin a jucat in 25 de filme si 124 de show-uri de televiziune. Unele dintre cele mai importante roluri ale artistului au fost in lungmetrajele "Cei sapte magnifici/ The Magnificent Seven" si "Onoarea Familiei Prizzi/ Prizzi's Honor".

De asemenea, acesta a jucat in serialele de televiziune "Zona crepusculara/ The Twilight Zone", "Star Trek" si "Alias".

Ruskin a facut parte din conducerea Sindicatului actorilor americani intre 1976 si 1999, iar timp de opt ani acesta a fost vicepresedintele institutiei.

Actorul s-a nascut in Haverhill, Massachusetts, a absolvit liceul din Cleveland, Ohio, si a luptat in timpul celui de-Al Doilea Razboi. A studiat teatrul la Carnegie Tech, care in prezent poarta numele Carnegie-Mellon University, si si-a inceput cariera la Pittsburg Playhouse si Rochester Arena Stage.

Ultima sa aparitie a fost anul acesta la Antaeus Theater Company.