Olimpia Melinte reprezintă România la ediția cu numărul 31 a Festivalului Internațional de Film de la Torino (TFF/ Torino Film Festival). Tânăra actriță joacă un rol dublu în filmul CANIBAL, o coproducție Spania - România – Rusia - Franța.

Olimpia Melinte in CanibalFoto: Afis

Cel mai recent film al cunoscutului regizor spaniol Manuel Martín Cuenca este prezentat zilele acestea în cadrul Torino Film Festival. Considerat a fi unul dintre cele mai bune filme spaniole produse în 2013, pelicula o are în rolul principal pe actriţa româncă Olimpia Melinte şi prezintă povestea lui Carlos (Antonio de la Torre), un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada. Ceea ce puţini oameni ştiu despre el este că nu se poate hrăni decât cu femei faţă de care nu se poate ataşa emoţional. Toate aceste lucruri se schimbă în ziua în care o întâlneşte pe Nina, o femeie de origine română, care îşi caută cu disperare sora geamănă.

Olimpia Melinte a participat marti la conferința de presă a filmului CANIBAL ce a putut fi vizionat seara de la ora 22 şi miercuri de la ora 11:30 la Cinema Massimo – în prezența echipei - şi va fi reluat joi, de la ora 17: 00 la Cinema Lux.

Prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, CABIBAL a fost considerat unul dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului. Traseul succesului a inclus apoi o oprire la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, unde a primit premiul pentru Cea mai bună imagine şi se află pe lista scurtă a propunerilor Spaniei pentru premiile Oscar.

Olimpia Melinte este considerată de către presa internaţională ca fiind descoperirea cea mai imortantă pe care Manuel Martín Cuenca a făcut-o pentru filmele sale și cea mai inspirată decizie de casting. Pentru dublul rol pe care îl interpretează, actriţa româncă a trebuit să se îngraşe 10 kilograme şi să înveţe spaniola.

“Nu ştiam limba spaniolă, dar am învăţat-o serios pentru acest rol. Sunt o persoană care are afinitate pentru limbile străine şi mi s-a părut foarte uşor, acum vorbesc spaniola fără nici un fel de probleme. Aştept cu nerăbdare fiecare eveniment la care mă întâlnesc cu echipa minunată a filmului CANIBAL pentru a avea din nou ocazia de a vorbi în spaniolă”, a declarat Olimpia Melinte.

Actriţa, cunoscută în România pentru rolurile din Cele ce plutesc (2009, r: Mircea Daneliuc), Draft 7 (2011, r: Luiza Pârvu), Sette opere di misericordia (2012, r: Gianluca De Serio şi Massimiliano De Serio) şi Killikg Time (2012, r: Florin Piersic Jr.) s-a întors de curând în România, după ce a terminat filmările la New York pentru scurtmetrajului de ficţiune “O Lume Nouă” (Start Anew World), regizat de Luiza Pârvu. Acţiunea filmului, plasată la finalul lui 1907, în vestul statului american Pennsylvania, este inspirată din evenimente reale din biografiile primelor generaţii de emigranţi români în Statele Unite.

Olimpia Melinte s-a născut la Iași pe 7 noiembrie 1986. A urmat Colegiul de Artă "Octav Bancila" din Iași, unde a debutat în rolul Wendla din "Deșteptarea primăverii" de Frank Wedekind, sub îndrumarea actorului Nicolae Ionescu. Acest rol i-a adus și premiul de "Cea mai buna Actriță" în cadrul "Olimpiadei Naționale de Arta Teatrală", Timișoara 2005. A absolvit Facultatea de Arte "George Enescu" din Iași, secția artă dramatică, sub atenta îndrumare a actorului Emil Coșeru și a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul Cele ce plutesc în regia lui Mircea Daneliuc, în 2009. Rolul interpretat în acest film i-a adus două nominalizari la Galele GOPO 2010, pentru "Cea mai bună actriță în rol principal" și pentru Premiul "Tânară Speranță". A lucrat apoi cu regizoarea Luiza Parvu, pentru scurt metrajul Draft 7, film răsplatit cu premii speciale atât în țară cât și în străinătate. În 2011, Olimpia a fost aleasă dintre 250 de actrițe pentru a interpreta rolul Luminiței din filmul Sette opere di misericordia regizat de Massimiliano și Gianluca de Serio, film pentru care a primit și Premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, în Italia. Pelicula a obținut numeroase premii la festivalurile internaționale de film din lume ca Locarno, Annecy, Vilerupt sau Marrakech.