Cel mai nou proiect al regizorului Radu Jude, "Inimi cicatrizate", a fost selectat in cadrul "Coproduction Village" din Festival De Cinema Europeen des Arcs. Evenimentul va avea loc luna viitoare, in perioada 14-17 Decembrie 2013, in Alpii francezi.

Radu JudeFoto: Hi Film Productions

La "Coproduction Village" din cadrul Festival De Cinema Europeen des Arcs (14-21 Decembrie 2013) au fost selectate 25 de proiecte cinematografice europene aflate in dezvoltare. In cadrul sectiunii vor participa peste 250 de profesionisti (producatori, agenti, distribuitori) de pe intreg continentul.

Alaturi de Radu Jude au mai fost selectati Adrian Sitaru cu noul sau proiect - "The Fixer" - dar si Bogdan Mirica cu "Dogs".

"Inimi cicatrizate" este o adaptare libera a textelor literare autobiografice ale scriitorului Max Blecher si in special a romanului omonim. Regizorul Radu Jude continua, cu acest nou proiect, sa exploreze "relatia omului cu corpul, cu finitudinea si cu degradarea corporala", tema abordata si in scurtmetrajul "O umbra de nor".

Legat de acest nou proiect regizorul Radu Jude mentioneaza: "cred ca forta cinematografului nu sta in poveste, nici in diversele filozofii din spatele povestilor, ci in uriasa lui capacitate descriptiva. Sper ca acest film nu va "spune" ceva, nu va avea un "sens", nu va comunica "semnificatii", sper doar ca el va arata, ca va oferi descrierea amanuntita a unei experiente umane limita la care sa ne raportam cu duiosie, cu teama si cu respect."

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor castigatoare a numeroase premii "Lampa cu caciula", "Alexandra", "O umbra de nor". Lungmetrajul de debut, "Cea mai fericita fata din lume" a fost distins cu Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival si Premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, "Toata lumea din familia noastra", a fost proiectat in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, in sectiunea Forum, si a avut premiera in cinematografele din Romania in luna aprilie 2012. "Toata lumea din familia noastra" a obtinut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d'Or si Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului International de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Romanesc la TIFF si Premiul pentru regie alaturi de Premiul Publicului la B-EST IFF.