Filmul "Maiorul", in regia lui Yuri Bykov, a fost desemnat sambata seara, in prezenta regizorului, castigatorul sectiunii competitionale de lungmetraj si al Trofeului Anonimul 2013 in cadrul Galei de inchidere a celei de-a 10-a editii a Festivalului de Film Independent Anonimul.

The Major by Yuri BykovFoto: Anonimul IFF

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animatie a fost acordat peliculei "Tarazoo", in regia lui Ramin Rahbar, informeaza organizatorii intr-un comunicat citat de Agerpres.

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj de fictiune i-a fost acordat regizorului Bogdan Muresan pentru filmul "Tuns, ras si frezat", iar premiul Ovidiu Bose Pastina, oferit de Fundatia Anonimul, i-a fost inmanat regizorului Gheorghe Preda pentru filmul "Vaca finlandeza".

Un Premiu Special i-a revenit regizorului Daniel Sandu pentru filmul "Vocea a doua".

La inchiderea Festivalului Anonimul a fost proiectat, in premiera in Romania, filmul "Roxanne", debutul in lungmetraj al regizorului Valentin Hotea. Pelicula va putea fi vazuta in cinematografele din tara incepand cu 11 octombrie.

"Roxanne" a fost selectat in sectiunea competitionala 'Cineasti del presente', la Festivalul International de Film de la Locarno, unde a avut premiera mondiala pe 16 august. Din distributia filmului fac parte actorii Serban Pavlu, Diana Dumbrava, Mihai Calin, Valeria Seciu, Corina Moise.

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Independent Anonimul s-a desfasurat in perioada 9-18 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Retrospectiva Anonimul 10 va avea loc la Bucuresti, la Cinema Studio, in perioada 30 august - 1 septembrie.