Actrita americana Karen Black, devenita un star al cinematografiei gratie rolului jucat in filmul cult "Easy Rider" si premiata cu un Golden Globe pentru prestatia din "Cinci piese usoare", a murit joi in California la varsta de 74 de ani, in urma unui cancer, a anuntat sotul sau, citat de AFP.

Karen Black si Jack Nicholson, in 1970Foto: Agerpres/AP

"Cu mare tristete va anunt ca sotia mea si cea mai buna prietena, Karen Black, a murit in urma cu cateva minute", a scris Stephen Eckelberry pe pagina sa de Facebook.

Karen Black s-a nascut in 1939 in Illinois (nordul SUA) si a jucat in aproximativ o suta de filme americane alaturi de mari personalitati ale lumii cinematografice: Francis Ford Coppola in "Big Boy" in 1966, Jack Nicholson in "Cinci piese usoare" (car ei-a adus un Golden Globe si o nominalizare la Oscar), sau Robert Redford in "Marele Gatsby" in 1974 (rol care i-a adus un al doilea Golden Globe).

A jucat, de asemenea, sub bagheta lui Robert Altman in Nashville in 1975 si a lui Alfred Hitchcock in "Complot de familie", ultimul sau film, in 1976.

Actrita suferea de un cancer la sistemul digestiv din 2010, moment din care "sanatatea sa s-a deteriorat intr-un ritm alarmant", dupa cum scria sotul sau pe blogul rezervat actritei (karenblackactress.blogspot.com).