Vedeta de televiziune americana Ellen DeGeneres va prezenta gala de decernare a premiilor Oscar din 2014, au anuntat vineri organizatorii, citati de AFP.

Portia de Rossi si Ellen DeGeneres (Sursa: imdb.com)Foto:

Realizatoarea TV este astfel aleasa pentru a doua oara sa prezinte ceremonia. DeGeneres a prezentat gala de decernare a prestigioaselor premii in 2007.

"Sunt foarte incantata sa prezint din nou Oscarurile" a aratat Ellen DeGeneres intr-un comunicat de presa.

De cealalta parte, Craig Zadan si Neil Meron, producatorii evenimentului, au declarat ca "suntem incantati ca o avem pe Ellen DeGeneres pentru a prezenta Oscarurile".

Ellen DeGeneres, vedeta talk-showlui "The Ellen DeGeneres Show", ii urmeaza actorului de comedie Seth MacFarlane, creatorul serialului animat "Family Guy", care a prezentat gala premiilor Oscar din acest an fiind foarte criticat pentru prestatia sa.

"Putine vedete din ziua de azi au talentului lui Ellen pentru comedie, impreuna cu o mare caldura umana. Toata lumea o adora si speram ca publicul din Dolby Theatre (unde se tine ceremonia - n.red.) si cei din lumea intreaba vor fi la fel de entuzismati cum suntem noi de stire", au adaugat producatorii.

Mediafax precizeaza, citand publicatia The Hollywood Reporter, ca Ellen DeGeneres a multumit reprezentantilor Academiei de film americane, pentru ca au ales-o sa gazduiasca gala de decernare a premiilor Oscar 2014, si sotiei sale, actrita Portia de Rossi.

Ellen DeGeneres, in varsta de 55 de ani, si-a facut debutul pe scena in spectacole de comedie, inainte de a-si construi o cariera de succes in televiziune. Totodata, realizatoarea TV a dat voce personajului Dory din filmul de animatie "Finding Nemo".

Ea este, de asemenea, este una dintre primele personalitati de televiziune care a dezvaluit ca este lesbiana, evenimentul petrecandu-se in 1997, in emisiunea lui Oprah Winfrey. Ellen Degeneres este casatorita din 2008 cu actrita australiana Portia de Rossi.

Prezentarea premiilor Oscar da intotdeauna dureri de cap atat producatorilor cat si celor care doresc sa isi asume acest rol si sa duca in spate, timp de peste 3 ore, intregul spectacol. In ultimii ani, prezentarile ceremoniei au fost considerate un esec, inclusiv duetul lui Anne Hathaway si James Franco din 2011.

Cea de a 86-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar va avea loc 2 martie 2014, la Teatrul Dolby de la Hollywood.