Actorul britanic Jeremy Irons, castigator al unui premiu Oscar, a starnit controverse pe retelele sociale dupa ce a afirmat, intr-un interviu, ca legile pentru casatoriile intre persoanele de acelasi sex ar putea permite ca tatii sa se casatoareasca cu fiii lor, pentru a evita impozitele de mostenire, scrie Daily Telegraph.

Jeremy IronsFoto: Captura video

Irons, 64 de ani, spune ca nu are o opinie puternica asupra acestei probleme, insa a sugerat ca legea ar putea fi manipulata asa incat sa permita unui tata sa isi lase mostenirea fiului fara sa fie impozat.

Cand jurnalistul de la Huffington Post ii aminteste ca legea interzice relatiile sexuale intre membrii familiei, actorul raspunde: "Nu este incest intre barbat. Incestul exista pentru a ne proteja de reproducere in sanul aceleiasi familii. Insa barbatii nu pot procrea."

Pe de alta parte Irons, care in prezent il interpreteaza pe Papa Alexandru al VI-lea in serialul Familia Borgia, spune ca le ureaza "tuturor celor care traiesc impreuna cu o alta persoana tot norocul din lume, pentru ca este fantastic". "Traiul impreuna cu un alt animal, fie un sot sau un caine, este grozav. Este minunat sa ai pe cineva pe care sa il iubesti. Nu cred ca sexul conteaza. Cum se numeste nu conteaza".

Insa in ciuda ingrijorarilor actorului, care are doi copii si este casatorit de 34 de ani cu actrita irlandeza Sinead Cusack, un amendament adus Legii Casatoriilor interzice in mod specific unui tata sa se casatoreasca cu fiul sau, iar legea casatoriilor gay nu va schimba ceva ce este deja specificat in lege.