Sute de invitati sunt asteptati joi, 21 martie, de la ora 20:00, la CinemaPro din Bucuresti, la premiera de gala a unuia dintre cele mai asteptate filme ale primaverii, "Domestic", in regia lui Adrian Sitaru. Regizorul Adrian Sitaru, producatoarea Monica Lazurean-Gorgan, actorii Adrian Titieni si fiica sa, Ariadna Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Sergiu Costache, Dan Hurduc si Natasa Raab vor pasi pe covorul rosu de la CinemaPro.

Printre cei asteptati la seara de gala se numara cativa dintre sustinatorii filmului, care au povestit intamplari "domestice" amuzante sau inedite in fata camerei de filmat: Paula Seling, Ovidiu Lipan Tandarica, Alexandru Mironov, Cornel Ilie - solistul trupei Vunk, Cristina Topescu, Cristina Cioran, Ioana Blaj, Victoria Raileanu.

Realizatorii si actorii filmului se vor intalni si cu spectatorii din alte orase, in proiectii de gala la Cluj (vineri, 22 martie, ora 20.00, Cinema Florin Piersic), Timisoara (sambata, 23 martie, 19.00, Liceul de Muzica Ion Vidu), Oradea (duminica, 24 martie, 19.00, Cortina Cinema Digiplex).

"Domestic" se lanseaza in cinematografe vineri, 22 martie. In prima saptamana, filmul va fi proiectat la Bucuresti, Cluj, Oradea, Arad, Timisoara, Deva, Ploiesti, Craiova, Sibiu, Targu-Mures, Targu-Jiu, Calarasi, Mioveni.

Luni seara, la Sala ArCuB din Capitala, 300 de iubitori de animale si cinefili au luat parte la avanpremiera comediei "Domestic" si o dezbatere pe tema interactiunii om-animal. Avanpremiere ale filmului au fost organizate si la Deva, orasul natal al regizorului Adrian Sitaru, pe 15 martie, si Sibiu, pe 16 martie.

Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru dupa "Pescuit sportiv" (2008) si "Din dragoste cu cele mai bune intentii" (2011), "Domestic" este o comedie despre "oameni care mananca animalele pe care le iubesc si animalele care iubesc oamenii neconditionat". Protagonisti sunt cativa vecini de bloc si cativa simpatici locatari necuvantatori: un iepure, o gaina, o pisica, un caine si un porumbel.

Din distributie fac parte Adrian Titieni si fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Voda, Ioana Flora, Sergiu Costache si Dan Hurduc (9 ani).

"Ma gandesc ca avem o mare nevoie de animale si ele de noi, de aici am realizat cat de mult ne iubim si ne mancam in acelasi timp, la propriu, animalele. Am incercat sa pun in film toate astea prin ochii unui copil pentru care viata este simpla, cruda, misterioasa si foarte amuzanta in acelasi timp, iar adultii sunt la fel: buni, cruzi, fara logica dar foarte amuzanti si... ma opresc aici. Restul in film", spune Adrian Sitaru.

Echipa filmului asteapta in continuare povestile spectatorilor pe adresa povesti@domesticthemovie.ro. Cele mai simpatice dintre ele vor fi rasplatite cu invitatii la film si alte premii.

Filmul este o produs si distribuit de 4 Proof Film, in coproductie cu Unafilm, Germania, cu sustinerea Centrului National al Cinematografiei si cu finantare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR si HBO Romania.

Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, ArCuB, RATB, Graffiti BBDO, Kaleidoscope Proximity, Penes-Galli Gallo, La Provincia, The Drum, Vier Pfoten, Ringstar.

Parteneri media: Kiss FM, Prima TV, Magic FM, Adevarul, Dilema Veche, Gazeta Sporturilor, 24 FUN, Top Gear, Good Food, Cocor Media Channel, Transfer.ro, Ziare.com, Cinemagia.ro, Hotnews.ro, Port.ro, CinemaRx.ro, Cinefan.ro, Oradestiri.ro, Urban.ro, Eva.ro, Studentie.ro, Carturesti, Filmreporter.ro, Liternet.ro, BeWhere, Ziarul de Iasi, Iasifun.ro, Tion.ro, Agenda, Ziua de Cluj, Ziua de Constanta.