Cea de-a 22-a editie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO va avea loc in perioada 3- 7 aprilie 2013, la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR), informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

DaKINO 22Foto: Afis festival

Festivalul DaKINO isi mentine structura competitionala, aceea de Competitie de scurtmetraj fictiune, filmele selectate de catre criticul de film Irina-Margareta Nistor concurand pentru Trofeul DaKINO 22.

In cadrul editiei trecute, Juriul international prezidat de Anca Damian a desemnat drept castigator al Trofeului scurtmetrajul australian Pinion, regia Sylvie Asuka.

Sectiune initiata in 2010, Brilliant Docs va prezenta in Romania titluri recente, sectiune in cadrul careia publicul va acorda prin vot premiul pentru Cel mai bun documentar. In cadrul editiilor precedente, au fost desemnate castigatoare titlurile You've Been Trumped, regia Anthony Baxter (DaKINO 21) si respectiv Yves Saint Laurent, l’amour fou, regia Pierre Thoretton (DaKINO 20).

DaKINO propune in plus proiectii de film, sesiuni de intrebari si raspunsuri si workshop-uri adresate elevilor in cadrul programului “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, dedicat activitatilor extracurriculare si extrascolare. Aceste activitati vor avea loc atat la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, cat si la NCRR joi, 4 aprilie si vineri, 5 aprilie.

In fiecare seara, in cele 3 locatii, Festivalul DaKINO va propune proiectii in avanpremiera sau in premiera in Romania a unor filme importante, selectionate si premiate la festivaluri ca Berlin, Cannes, Toronto etc.

Editia 22 a Festivalului International de Film DaKINO este organizata de Primaria Sectorului 3, in parteneriat cu Fundatia DaKINO si Asociatia FAMart.