Un prim film despre viata si cariera lui Steve Jobs, cofondatorul companiei Apple, care a murit in octombrie 2011 din cauza cancerului de care suferea, va intra in cinematografele din America de Nord incepand din luna aprilie. Acest fapt va fi posibil gratie unui acord de distributie ale carui detalii au fost facute publice saptamana aceasta, anunta Mediafax. Filmul biografic, in care rolul lui Steve Jobs este interpretat de actorul Ashton Kutcher, va fi proiectat mai intai la sfarsitul lunii ianuarie, in cadrul festivalului Sundance, un eveniment dedicat filmului american independent, afirma compania de distributie Open Road Films.

Cu un scenariu scris de Matt Whiteley si o regie semnata de Joshua Michael Stern, pelicula "jOBS" prezinta 30 de ani din viata cofondatorului companiei Apple, din 1971 pana in anul 2000.

Filmul va fi distribuit in America de Nord de compania Open Road Films, detinuta de lanturile de cinematografe AMC Entertainment si Regal Entertainment.

La randul lor, studiourile Sony Pictures au anuntat ca vor produce un alt film despre, un cineast recompensat cu premiul Oscar pentru scenariul filmului "Reteaua de socializare", o pelicula ce prezinta felul in care a fost creata platforma online Facebook. viata lui Steve Jobs, pe baza biografiei scrise de Walter Isaacson, care s-a bucurat de un succes urias in librariile americane. Scenariul acestui proiect cinematografic este redactat de Aaron Sorkin

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la varsta de 56 de ani, in urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

La cateva zile dupa moartea acestuia a fost facuta publica informatia ca Sony Pictures a cumparat drepturile pentru ecranizarea biografiei lui Steve Jobs, inainte ca volumul sa fi fost lansat. Potrivit site-ului Deadline, aceasta afacere are o valoare estimata la 1 - 3 milioane de dolari.