Filmul "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu, a obtinut Premiul Special al Juriului la cea de-a 28-a editie a Festivalului International de Film de la Varsovia, desfasurat intre 12-21 octombrie. Ca urmare a proiectiilor de la Varsovia, "Despre oameni si melci" a fost invitat sa participe si la Festivalul International de Film de la Edinburgh (20 iunie- 1 iulie), cel mai vechi festival de film din lume si un punct de atractie pentru industria de film internationala.

"Despre oameni si melci"Foto: Adi Marineci

Potrivit unui comunicat transmis presei de Libra Film, filmul s-a aflat in competitia internationala a festivalului alaturi de alte 17 productii si a atras atentia distribuitorilor polonezi care si-au manifestat intentia de a-l lansa pe marile ecrane. Festivalului International de Film de la Varsovia (12-21 octombrie 2012), unul din cele mai importante festivaluri competitive din lume, recunoscute de Federatia Internationala a Asociatiilor Producatorilor de Film (FIAPF).

Fondat in 1985, Festivalul International de Film din Varsovia este un eveniment-cheie in industria cinematografica internationala si se desfasoara in fiecare an in capitala Poloniei la inceputul lunii octombrie. Publicatia americana Variety listeaza festivalul printre cele mai importante 20 de evenimente de acest gen din Europa.

In comunicat se mai precizeaza ca, in curand, "Despre oameni si melc"i va fi prezentat in sectiunea competitionala Meeting Point a Festivalului International de Film de la Valladolid (20-27 octombrie).

Despre oameni si melci este o coproductie romano-franceza, fiind produs de Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta). In Romania, filmul este distribuit de Transilvania Film in colaborare cu Ro Image.