Undeva in centrul Transilvaniei, in unele sate izolate si pierdute in timp, traditiile inca se mai pastreaza. La casa in care este o fata de maritat traditiile si legendele ridica bariere doar pentru cunoscatori. Dar cand un tanar corporatist se rataceste in satul cu pricina, pot aparea incurcaturi. Scurtmetrajul "Fata din Transilvania" reda o interactiune amuzanta dintre universul idilic si atemporar al orasului romanesc traditional si lumea corporatista; doua mentalitati de viata diferite ce coexista geografic si interfereaza ocazional si neasteptat.

Dragostea se poate ascunde oriunde! Chiar si intr-un ulcior!

"Fata din Transilvania" este un scurtmetraj de fictiune produs independent de PINK STRIPE, in care rolul principal il are doamna Maia Morgenstern, iar in celalalte roluri regasim pe Andreea Vasile si Orlando Petriceanu. Filmarile au fost facute in intregime in superbul sat idilic Dealu Frumos din centrul Romaniei. Regizorul este Sabin Dorohoi, operator Jordi Rexach, iar producatori Crina Popescu si Dan Draghicescu.

Filmul a fost selectionat la festivaluri de film precum: TIFF Cluj, Roma Med film, Reykjavik golden egg, Regensburg film festival, DAKINO, Next, Patmos, Los Angeles (Goethe Institute), Chicago, Rasnov festival si va fi difuzat pe HBO din data de 2 octombrie tirziu in noapte. Vor fi 5 difuzari in luna octombrie.

"Fata din Transilvania" este probabil singurul scurtmetraj independent romanesc selectionat pentru difuzare de canalul HBO.