Cinci filme româneşti figurează pe afişul celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Francofon de la Namur, Belgia (FIFF) care se va desfasura in perioada, 28 septembrie - 5 octombrie 2012.

Coproducţia româno-olandeză Toată lumea din familia noastră de Radu Jude va intra în competiţia oficială de lungmetraje, iar Orizont de Paul Negoescu şi Blu în regia lui Nicolae Constantin Tănase în competiţia de scurtmetraje. Alături de filmele în competiţie vor fi proiectate documentarul Şcoala noastră, în regia Mirunei Coca-Cozma şi a Monei Nicoară, precum şi scurtmetrajul O lună în Thailanda de Paul Negoescu.

Regizorii Nicolae Constantin Tănase şi Paul Negoescu vor fi prezenţi la o întâlnire cu publicul şi cineaştii prezenţi la festival, informeaza ICR Bruxelles.

Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate filmului francofon. In acest an vor fi proiectate 180 de filme din 40 de ţări. Festivalul reuneşte peste 500 de invitaţi din industria filmului.

Institutul Cultural Român Bruxelles este partener al FIFF din 2011 şi sprijină promovarea filmului românesc şi a cineaştilor români în spaţiul Benelux.