Filmul Despre oameni si melci, in regia lui Tudor Giurgiu, va fi proiectat in deschiderea Serii Filmului Romanesc din cadrul Festivalului International de Film ANONIMUL, anunta organizatorii. Proiectia speciala va avea loc marti, 7 august. Filmul ii are in distributie pe Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu si Valeria Seciu, alaturi de renumitul actor francez Jean François Stevenin si de fiul sau, Robinson Stevenin.

Despre Oameni si Melci: Andi Vasluianu si Monica BirladeanuFoto: Anonimul IFF

Jean François Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc.

Filmul relateaza povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.

Scenariul ii apartine jurnalistului Ionut Teianu, mutat in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Filmul va fi proiectat in cadrul Festivalului International de Film Independent Anonimul 2012 atat in prezenta regizorului Tudor Giurgiu, cat si a unor membri din distributie.

Despre oameni si melci este o coproductie romano-franceza, fiind produs de Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta). Premiera filmului in cinematografe va avea loc in data de 14 septembrie.

Editia a IX-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman- partener, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane- coproducator.