Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol vor deveni pentru prima oară colegi de platou și producători într-un lungmetraj independent. Love Building este cel mai ambițios proiect al școlii Actoriedefilm.ro, fondată de cei trei actori care si-au dorit să aducă pe marile ecrane din România un tip de cinema efervescent, proaspăt, liber de orice fel de constrângere conceptuală, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Love Building - la repetitii Foto: Roxana Ardelean

“Love Building este o producție independentă, care demonstrează că astăzi, în România, producția de film poate exista și în afara sistemului, în condițiile în care oamenii din spatele proiectului au o pasiune nebună pentru ceea ce fac. Lucru care se aplică perfect filmului nostrum.”, spun cei trei actori.

Love Building este o comedie dramatică, al cărei subiect le permite tuturor actorilor să experimenteze stări, trăiri, situații atât comice, cât și dramatice, paleta de joc fiind una extrem de variată. Distribuția filmului este alcătuită din cei 30 de absolvenți ai celei de-a cincea generații a școlii de actorie, alături de Bucur, Boguță și Papadopol. Aceștia vor da viață unei povești care se construiește pe durata unei săptămâni, într-o tabără, numită Love Building, al cărei scop este să “repare” relații de cuplu ajunse într-un moment critic. Reconstruirea (în cazul în care este posibilă) poveștilor de dragoste dintre participanți trece printr-o serie de teme și exerciții, date de cei trei pshihoterapeuți și traineri ai taberei, interpretați de Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță. Cu mult umor, dar și cu o abordare destul de directă și chiar crudă pe alocuri asupra relațiilor de cuplu, tabăra Love Building încearcă să demonstreze că se poate ajunge la “și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Dacă au trăit împreună, sau separat, asta este o altă discuție…

Filmările pentru Love Building vor demara pe 23 iulie și vor avea loc în Balotesti, la complexul turistic Laguna Verde. Dragos Bucur și Alexandru Papadopol se vor reîntâlni în fața camerei de filmare după 12 ani. În 2001 cei doi au fost protagoniștii lungmetrajului de debut al lui Cristi Puiu, Marfa și banii.

Zilele acestea actorii țin pasul repetițiilor zilnice și pregătirilor pentru începerea filmărilor. Actorii Dan Bordeianu, Andrei Mateiu și Claudiu Dumitru vor avea niste apariții surpriză în film.

Prin subiect, abordare și modul de a se raporta la filmul independent românesc ca la o alternativă reală și valabilă în cinema-ul autohton, Love Building a atras atenția unor parteneri importanți, precum Dakino Production, Papaya Advertising și Digital Cube, care au devenit co-producători ai filmului, alături de Actoriedefilm.ro.