Festivalul International de Film de la Sarajevo, aflat in plina desfasurare, inregistreaza doua productii Strada Film.

În competitia de film documentar este TURN OFF THE LIGHTS, primul lung metraj al regizoarei Ivana Mladenovic ce va avea premiera pe 9 iulie. Documentarul a avut premiera mondială în aprilie anul acesta la New York la Festivalul International de Film Tribeca. Ivana Mladenovic va fi prezentă la Sarajevo pentru a răspunde întrebărilor publicului după proiectie.

Ivana Mladenovic s-a nascut in 1984, la Kladovo, Serbia si este absolventa a sectiei de Regie de Film, UNATC - Bucuresti, promotia 2009.

Alexander Nanau, câstigător al premiului Emmy pentru LUMEA VĂZUTĂ DE ION B., participă cu noul său documentar de lung metraj, TOTONEL (titlu de lucru), o co-productie Strada Film si Alexander Nanau Production, la atelierul de montaj Rough Cut Boutique (8-10 iulie).

Nascut pe 18 mai 1979 in Romania, regizorul Alexander Nanau a studiat regie la Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin.

Cinci filme documentare sunt selectate în fiecare an în cadrul RCB, pentru întâlniri cu profesionisti din industria filmului documentar. La sfârșitul celor trei zile de workshop, un singur proiect va fi selectat de către juriu pentru a participa la Sarajevo Work in Progress (12-14 iulie), ce oferă premii în servicii de 100.000 de euro pentru două dintre proiectele înscrise.

De asemenea în juriul competitiei de fictiune de anul acesta va fi si Ada Condeescu, câstigătoarea de anul trecut a trofeului The Heart of Sarajevo pentru filmul LOVERBOY.