Echipa care va realiza cel mai bun scurtmetraj documentar la cea de a șaptea ediţie a atelierului internaţional Aristoteles Workshop (AW) va primi un premiu în valoare de 2000 de euro, acordat de Institutul Cultural Român (ICR), care susţine astfel workshopul pentru al cincilea an consecutiv. Termenul limită pentru trimiterea dosarelor de înscriere este 30 iunie 2012.

Ediţia din 2012, a şasea, este susţinută de canalul franco-german ARTE TV şi de Institutul Cultural Român.

Vor fi selecţionaţi 16 participanţi pe baza unui dosar (realizări profesionale, demo-uri şi scrisori de recomandare). Participanţii trebuie să îşi exprime interesul ridicat de a învăţa să facă televiziune în « stilul ARTE ». Compoziţia ideală a grupului este dată de realizatori tineri de flm documentar, scenarişti, producători, regizori, producători digitali (DPs) şi editori de film.

Training-ul profesional este oferit de unii dintre cei mai proeminenţi specialişti în domeniu şi încurajează spiritul independent, inovator şi asumarea de risc.

Workshopul se va desfasura in perioada 20 august - 23 septembrie 2012, in localitatea suceveana Vama.

Aristoteles Workshop (AW) este un atelier de training și dezvoltare dedicat creșterii unei noi generații de realizatori de film documentar creativ în Europa Centrală și de Est. Documentarele produse în cadrul AW au câștigat premii la cele mai importante festivaluri de film, printre care Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon etc.

Beneficiile participanților:

· vor petrece cinci săptămâni într-o stațiune de munte alături de realizatori de film din toată Europa;

· vor face parte dintr-una din cele 4 echipe a câte 3 oameni, ca regizor, director de imagine sau editor montaj;

· profesioniști din industria filmului vor ghida echipele pas cu pas, de la pitch la montajul final;

· vor avea acces la echipamentul necesar de producție și post-producție;

· filmul ales de un juriu internațional va primi un premiu în valoare de 2000 de euro;

· filmele rezultate meritorii vor fi promovate în festivaluri internaționale.