Ann Rutherford, actrita in filmul "Pe aripile vantului" / "Gone With The Wind" (1939), s-a stins din viata la inceputul acestei saptamani, la varsta de 94 de ani, scrie cnn.com. Ann Rutheford a jucat rolul lui Carreen O'Hara, sora mai mica a celebrului personaj Scarlett O'Hara. S-a retras in 1976 si a refuzat, doua decenii mai tarziu, sa interpreteze rolul batranei Rose din Titanic (1997).

Ann Rutherford (actrita in "Pe aripile vantului")Foto: Agerpres/AP

Ann suferea de probleme la inima si fusese spitalizata in urma cu trei luni. Actrita a murit luni, in casa ei din Beverley Hills, California.

Ann Rutherford s-a nascut in 1917, in Vancouver, Canada. Tatal ei, John Rutherford, a fost cantaret al Metropolitan Opera, in timp ce mama, Lillian Mansfield, a fost actrita. Debutul lui Ann pe scena a avut loc in 1925. Pe ecrane a aparut pentru prima data in 1935, scrie imdb.com.

Pe langa rolul Carreen O'Hara, Ann Rutherford este cunoscuta si datorita interpretarii rolului Polly Benedict, alaturi de Mickey Rooney, in filmele din seria "Andy Hardy" (anii '30 si '40).

A jucat si alaturi de John Wayne si Gene Autry, doua legende ale filmelor western. A mai interpretat roluri in "A Christmas Carol" (1938) (dupa Charles Dickens) si in "Adventures of Don Juan" (1948). Ultima aparitie a fost in "Won Ton Ton: The Dog Who Saved Hollywood" (1976). Desi i-a fost propus rolul batranei Rose din "Titanic" (1997), Ann a refuzat.

A ramas legata de "Pe aripile vantului" in deceniile de dupa aparitia filmului si a fost prezenta an de an la evenimentele organizate de muzeul "Gone With the Wind" din Marietta, Georgia.

Un prieten al actritei povesteste: "A primit mii de scrisori de la fani pentru "Pe aripile vantului". Si a donat obiecte - un scenariu pe care il primise, un set de ceai folosit in film, un lantisor, astfel de lucruri."