Biroul de presa al Festivalului de la Cannes a facut cunoscut azi juriul care va decide premiile Competitiei Oficiale a celei de-a 65-a editii. Juriul prezidat de Nanni Moretti va vedea 22 de filme si va anunta palmaresul la gala de inchidere a festivalului, in 27 mai.

Din juriu fac parte actrita si regizoarea palestiniana Hiam Abbas, regizoarea si scenarista britanica Andrea Arnold, actrita franceza Emmanuelle Devos, actrita germana Diane Kruger, stilistul francez Jean-Paul Gaultier, actorul britanic Ewan McGregor, cineastul american Alexander Payne si cineastul haitian Raoul Peck.

Daca principalele titluri din Competitia Oficiala au fost anuntate in 19 mai, alte titluri sunt asteptate sa completeze cursa pentru Palme d'Or pana la inceperea festivalului. De altfel, acest lucru a devenit o regula. Anul trecut "The Artist" a intrat in Competitia Oficiala cu o saptamana inainte de inceperea festivalului ca sa il termine in palmares - cu Premiul de interpretare masculina (Jean Dujardin) si cu promisiunea unui ecou care avea sa se termine la Oscaruri.

A 65-a editie a Festivalului de la Cannes se va desfasura in perioada 16-27 mai.