Astra Film Junior On Tour

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 26 martie 2012, 14:51


Festivalul Astra Film Junior din Sibiu porneşte într-un turneu cu filmele pentru şi despre copii, în cadrul programului Şcoala Altfel. Astra Film Junior on Tour este organizat de Astra Film-CNM Astra, în parteneriat cu toate Institutele Franceze din ţară şi cu  Asociaţia Culturală DevArt. În săptămâna 2-6 aprilie, mii de elevi din Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara şi Deva vor putea viziona celebra serie de documentare educative „Dimineţile lumii” (producţie Gedeon Programmes, Franţa), informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Astra Film Junior On Tour oferă copiilor posibilitatea de a viziona, în sistem de cinematograf, documentare menite să le deschidă orizonturile prin descoperirea altor culturi şi civilizaţii. Filmele urmăresc viaţa cotidiană a micilor elevi din Finlanda, India, Mexic, S.U.A., Cambodgia, Maroc, Japonia şi Senegal. Filmele sunt dublate în limba română.

„Ne bucurăm de cererea mare din România pentru acest festival şi de amploarea pe care a luat-o Astra Film Junior din Sibiu, copilul festivalului Astra Film Festival.  În judeţul Sibiu, la ediţiile precedente, peste 15.000 de elevi „au călătorit” prin intermediul documentarelor AF Junior. Anul acesta, copiii din cinci oraşe mari din ţară vor participa la AF Junior. În Cluj, filmele vor rula în două cinematografe.”- mărturiseşte Dumitru Budrala, director Astra Film. La Sibiu, Astra Film organizează în săptămâna Şcoala Altfel proiecţii pentru elevii de şcoală primară, dar şi pentru liceeni, în Sala Studio, din Piaţa Huet, nr.12. Aceştia pot opta pentru documentarele preferate/ pe care nu le-au vizionat din seria Dimineţile lumii sau pentru producţii ale căror subiecte le suscită interesul. S-au făcut deja rezervări pe toată săptămâna, pentru intervalul orar 8.00-16.00.

Programul Astra Film Junior:

Seria „DIMINEŢILE LUMII”
Documentarele îi surprind pe copiii din întreaga lume, de la trezire şi până la sosirea lor la şcoală. Ce mănâncă la micul dejun un tânăr japonez? Unde dorm copiii din sudul Marocului? Cum ajung la şcoală micuţii mexicani? Atâtea întrebări nesemnificative în aparenţă, dar revelatoare pentru diferenţele noastre culturale şi care pot să ne înveţe o multitudine de lucruri simple, dar pasionante.
„Dimineţile lumii” este o ocazie de a descoperi diversitatea nucleelor familiale, dar şi regulile de viaţă după care acestea se ghidează. Vom simţi de asemenea şi ritmul lumii exterioare care se accelerează la răsărit.

Bucureşti
Organizatori: Astra Film-CNM Astra şi Institutul Francez Bucureşti
Locaţie: Sala Elvira Popescu, Institutul Francez
Perioada: 2-4 aprilie
Ora: 9.00 – 9.45

Cluj – Napoca
Organizatori: Astra Film-CNM Astra şi Institutul Francez Cluj
Locaţii: Cinema Victoria şi Cinema Mărăsti
Perioade: 2-5 aprilie şi 3-4 aprilie
Ora: 10.00-10.45

Timişoara
Organizatori: Astra Film-CNM Astra şi Institutul Francez Timişoara
Locaţie: Librăria Cărtureşti
Perioada: 2-4 aprilie
Ora: 9.00-9.45

Iaşi
Organizatori: Astra Film-CNM Astra şi Institutul Francez Iaşi
Locaţie: Sala „Benjamin Fondane”, Institutul Francez Iaşi
Perioada: 3 - 5 aprilie
Ora: 10.00 şi 14.00

Deva
Organizatori: Astra Film-CNM Astra, Asociaţia Culturală „DevART” Deva
şi Colegiul Naţional „Decebal” Deva
 Locaţie: Casa de Cultură "Drăgan Muntean" din Deva
Perioada: 3- 5 aprilie
Ora: 9.00-10.00

Festivalul de film pentru copii - Astra Film Junior a apărut în 2009, în cadrul Astra Film Festival din Sibiu, din necesitatea unei educaţii culturale prin mijloace audio-vizuale, dar şi ca o alternativă de program educaţional extraşcolar de care cadrele didactice din judeţul Sibiu aveau atâta nevoie.
Cea de-a IV- a ediţie Astra Film Junior Sibiu va avea loc între 15 şi 18 octombrie 2012.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

353 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by