Un cinematograf din Liverpool a fost nevoit sa restituie banii platiti pe bilet mai multor persoane care venisera sa vada filmul "The Artist" - castigator al Globului de Aur pentru Cel mai bun film de comedie/muzical si favorit la premiile Oscar - dar au fost dezamagiti cand au descoperit ca este un film mut si alb-negru, relateaza The Guardian.

Un purtator de cuvant al cinematografului a confirmat ca primul film mut dupa 90 de ani nu a fost pe gustul tuturor, iar unii au fost surprinsi si de faptul ca marimea ecranului este redusa, ca tribut al filmelor de la inceputul secolului 20.

"Cinematograful Odeon Liverpool One este fericit sa ramburseze valoarea biletelor celor care isi exprima nemultumirea in primele 10 minute dupa inceputul filmului", a spus acesta.

Filmul The Artist, regizat de francezul Michel Hazanavicius, a primit de asemenea Globuri de Aur pentru actor rol secundar - Jean Dujardin si coloana sonora - Ludovic Bource, la categoria Comedie/Muzical. In plus, are 12 nominalizari la premiile BAFTA si a fost laureat si la Critics' Choice Awards.

Cu toate acestea, pana in prezent nu s-a dovedit o lovitura la incasari - numai 27 de milioane de dolari in intreaga lume, inainte de nominalizarile pentru Oscar, care vor fi anuntate marti si decernate pe 26 februarie.