Cunoscut de fanii celebrului serial MASH pentru rolul colonelului Sherman T. Potter, Harry Morgan s-a stins din viata la mijlocul acestei saptamani, la varsta de 96 de ani, scrie starpulse.com. Actorul fusese tratat recent de pneumonie.

Harry Morgan (MASH)Foto: Agerpres/AP

Nascut pe 10 aprilie 1915, in Detroit, Michigan (Statele Unite), Harry Morgan a avut o cariera prodigioasa. Ca actor a aparut in 159 de seriale si filme (conform The Internet Movie Database), aparand alaturi de nume mari ale cinematografiei, precum Henry Fonda si Gary Cooper.

Este cunoscut mai ales pentru aparitiile din M*A*S*H, cel mai urmarit serial din istoria televiziunii americane, jucand in 179 de episoade. A jucat de asemenea in After MASH (alte 29 de episoade).

A fost cooptat in echipa MASH dupa decizia lui McLean Stevenson (personajul Henry Blake) de a renunta la serial, nemultumit de faptul ca avea un rol secundar.

In 1980, Harry Morgan a obtinut un premiu Emmy pentru rolul din MASH. Celebrul serial a fost filmat intre anii 1972 si 1983, avand in distributie actori ca Alan Alda, Loretta Swit, Gary Burghoff, Mike Farrell, Jamie Farr.